A plecat să studieze în Spania acum 10 ani și n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România

A plecat să studieze în Spania acum 10 ani și n-a mai vrut să se întoarcă. Ce l-a dezamăgit cel mai mult pe Radu în România

40.000 de tineri români pleacă în fiecare an la studii în străinătate. Şi foarte mulţi dintre ei nu se mai întorc acasă.

Se pierde astfel o generaţie care ar fi putut să schimbe lucrurile la noi – în economie, în sănătate, în politică şi, de ce nu, în educaţie. Este, poate, domeniul care a avut cel mai mult de suferit în ultimii 35 de ani, în România.

Radu Trascău a aplicat pentru o bursă Erasmus in 2015 şi a fost acceptat.

"Am ramas foarte surprins de pasiunea pe care profesorii o aveau pentru a-i învăţa pe ceilalţi şi aveau tot ceea ce le trebuia. Puteau să printeze la facultate, lucruri foarte simple, dar venind de la o facultate publică, aici mi s-au părut lucruri de pe altă planetă.

ADVERTISING

Aici sistemul era un pic diferit şi asta pentru că în loc să fac 8 materii de la începutul semestrului aveau module. Şi atunci nu îţi permiteai să lipseşti de la clasă", spune Radu Trascău, fost student în Spania.

Citește integral pe Observator News


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇