Viteză-record atinsă de o locomotivă a CFR (Video)

Viteză-record atinsă de o locomotivă a CFR (Video)

O locomotivă a CFR, modernizată, a obținut o viteză-record la Centrul de Testări Feroviare Făurei. Testarea a fost făcută pe inelul feroviar al AFER de la Făurei, județul Brăila, unul dintre cele mai mari inele feroviare din Europa Centrală și de Est.

Potrivit Club Feroviar, joi, s-a realizat cursa de probă cu o locomotivă a operatorului național de transport feroviar de călători, care a atins viteză maximă de circulație de 210 km/h, un nou record de viteză stabilit pe Inelul mare de la Făurei, din cadrul Centrului de Testări Feroviare.

ADVERTISING

Tren cu 210 km/oră în România

Testele în cursul cărora a fost atinsă viteza menționată au fost făcute după ce CFR SA a reparat în perioada 2 mai – 7 iunie 2023 suprastructura feroviară și instalațiile aferente liniei de contact pe Inelul Mare Făurei (13,7 km). De asemenea, locomotiva a fost modernizată de Softronic.

Centrul de Testări Feroviare Făurei a fost construit în 1978 și este singurul Centru din România pentru încercări dinamice ale vehiculelor feroviare cu viteza maximă de 200 km/h. Inelul Mare are o lungime 13,7 km, 6 podețe și 4 treceri la nivel, două curbe cu raze de 1800 m.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Inelul de încercări Făurei aduce anual profituri de peste 800.000 de euro și este unul din cele mai mari centre de profil din Europa. Dacă ar fi realizate investiții aici, Centrul de Testări Feroviare Făurei ar putea ajunge în topul poligoanelor europene de testare feroviară, menționează sursa citată.

Inelul Feroviar de la Făurei a fost reabilitat/modernizat în perioada 2006-2008. Ulterior acelei investiții, au fost efectuate o serie de teste la viteza maximă de testare. De atunci însă nu s-au mai făcut investiții, chiar dacă industria feroviară europeană a avansat semnificativ, iar cererea de servicii de testare a crescut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇