Veniturile Canalului de Suez au crescut la un nivel record

Veniturile Canalului de Suez au crescut la un nivel record

Veniturile Canalului de Suez au crescut la nivelul record de 5,84 de miliarde de dolari în anul fiscal 2020/2021, de la 5,72 de miliarde de dolari în anul precedent.

Autoritatea Canalului Suez a mai anunat că veniturile canalului în primele şase luni ale acestui an au crescut la aproximativ 3 miliarde de dolari, comparativ cu 2,76 miliarde de dolari în aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar asta în pofida incidentului legat de eşuarea navei transportatoare de containere Ever Given, în luna martie.

Ever Given a blocat canalul timp de şase zile, în martie, perturbând comerţul mondial.

ADVERTISING

Nava a obţinut permisiunea de a părăsi canalul la începutul acestei luni, după ce Autoritatea a ajuns la un acord cu proprietarul şi asigurătorii.

Un proces intentat de Autoritate pentru despăgubiri în faţa unei instanţe egiptene a fost anulat duminică după soluţionarea litigiului, au spus surse judiciare.

Numărul de nave care au trecut prin Canalul Suez a crescut în prima jumătate a anului 2021 la 9.763, comparativ cu 9.546 de vase în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit autorităţii canalului.

ADVERTISING

Aproximativ 15% din traficul mondial de transport maritim trece prin Canalul Suez, cea mai scurtă rută de transport maritim între Europa şi Asia. Canalul este o sursă importantă de valută pentru Egipt.

Ca urmare a eşuării navei Ever Given, autoritatea canalului a accelerat un plan de lărgire şi de adâncire a celei mai sudice secţiuni a canalului, unde a avut loc eşuarea, şi prelungirea unei a doua rute către nord, care a fost construită în 2015.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇