Unul dintre cei mai mari producători de biciclete din lume deschide o fabrică la Timișoara

Unul dintre cei mai mari producători de biciclete din lume deschide o fabrică la Timișoara

Compania germană Corratec, unul dintre cei mai mari producători de biciclete din lume, deschide o fabrică la Timișoara.

A cumpărat deja un teren de aproximativ 50.000 de metri pătrați, incluzând clădiri și mai multe anexe cu o suprafață totală de 30.000 mp, scrie Profit.ro.

Investiția vehiculată neoficial este de minimum 10 milioane de euro.

Timp de mai mulți ani, Corratec a căutat amplasamentul unei noi fabrici atât în ​​sudul Germaniei, cât și în Austria, dar acum a optat pentru România.

Compania ar vrea să lanseze producția în România în luna februarie, la o capacitate de 300.000 de biciclete, inclusiv electrice.

ADVERTISING

În primă fază, fabrica va genera aproximativ 300 de locuri de muncă, în următoarele 24 de luni, iar apoi schema de personal va crește la cel puțin 400 până la maximum 600 de salariați.

Fritz: E un semnal puternic

Primarul Dominic Fritz spune că este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa.

El precizează că s-a întâlnit cu reprezentanții companiei de două ori, anul acesta, când încă erau indeciși cu privire la orașul din Europa în care vor deschide fabrica.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

I-a convins, spune el, vorbindu-le despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele de dezvoltare urbană.

”O nouă fabrică de biciclete se deschide în Timișoara. Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete Corratec a ales Timișoara pentru extinderea investițiilor pe care le are în Europa. M-am întâlnit anul acesta cu ei de două ori, când firma – este o afacere de familie din Germania – încă era indecisă între mai multe orașe din Europa.

ADVERTISING

Le-am spus despre transformarea orașului ca hub de producție și dezvoltare în domeniul velo și mobilitate verde, despre calitatea vieții la Timișoara și proiectele noastre de dezvoltare urbană, despre spiritul inovator al timișorenilor, despre deschiderea administrației către firme care vor să investească pe termen lung în potențialul Timișoarei.

Compania germană a cumpărat fabrica Kathrein din Timișoara și estimează că în primăvară va începe producția de biciclete. În cifre, investiția înseamnă 300.000 biciclete (inclusiv electrice) și în primii doi ani, 300 de noi locuri de muncă”, a scris Dominic Fritz pe Facebook.

O nouă fabrică de biciclete se deschide în Timișoara.Este un semnal puternic faptul că producătorul de biciclete...

Publicată de Dominic Fritz pe Marţi, 23 noiembrie 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇