Un restaurant, o berărie şi o cafenea vor fi construite în locul fostei fabrici de bere Griviţa

Un restaurant, o berărie şi o cafenea vor fi construite în  locul fostei fabrici de bere Griviţa

Un restaurant, o berărie şi o cafenea vor fi construite în una dintre clădirile fostei fabrici de bere Griviţa, Orzărie.

Acestea vor fi ridicate de dezvoltatorul imobiliar lituanian Hanner Holding si vor fi administrate de Kané Group.

Investiţia în proiectul Fosta Fabrică depăşeşte 40 de milioane de euro, acesta aflându-se în apropiere de pasajul Basarab şi de Gara de Nord, fiind acum cea mai mare consolidare şi conversie de monumente realizată de un investitor privat în Bucureşti.

După finalizare, estimată în 2022, Fosta Fabrică va include berărie, restaurante, cafenea, brutărie, food-court, aprozar, salon de frumuseţe, ateliere de pregătire profesională, elemente muzeale despre istoria Luther, spaţii culturale şi de evenimente, spaţii de joacă pentru copii, co-working, spaţii de birouri, primele loft-uri din România, apartamente noi şi spaţii publice.     

ADVERTISING

Fosta Fabrică include şi un proiect semnificativ de peisagistică şi spaţii verzi.

„Viitorul este al proiectelor curajoase ce reînvie părţi ale oraşului care momentan nu sunt cunoscute. Parteneriatul cu Fosta Fabrică s-a născut din dorinţa de a găsi un spaţiu cu personalitate puternică, ideal un spaţiu de patrimoniu, pentru a demonstra încă o dată că trecutul adus în contemporan poate fi valoros.

Caracterul spaţiului, viziunea şi dorinţa de implicare în partea de dezvoltare de arhitectură şi logistică, care este în grija dezvoltatorului, dar şi ideea de a reînvia tradiţia unei adevărate berării ne-au determinat să includem Orzăria în planul nostru de dezvoltare pe termen lung”, a declarat Răzvan Crişan, co-fondator Kané Group.

ADVERTISING

Orzăria este un fost siloz din incinta fostei fabrici de bere Luther, cu arhitectură Art Deco.

Consolidarea clădirii a ridicat mari provocări de proiectare, astfel că Orzăria a intrat în proces de re-autorizare, după ce echipa de ingineri structurişti condusă de Paul Ioan şi echipa de arhitecţi coordonată de arhitectul Bogdan Babici au identificat o nouă soluţie tehnică şi mai benefică conservării caracterului Orzăriei. 

Fabrica Luther a fost fondată în 1869 de către Erhard şi Sofia Luther. Este situată în imediata apropiere a Gării de Nord, a cărei piatră de temelie a fost datată 1868, în prezenţa lui Carol I.

ADVERTISING

Înainte, o şină de tren care pătrundea în incinta fabricii de bere Luther şi înconjura Orzăria opera drept conexiune directă cu Gara de Nord, pentru exporturi de bere şi transport de primă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇