Un oraș din România are de azi primul centru din Europa pentru reparația și revizia elicopterelor S-70 Black Hawk

Un oraș din România are de azi primul centru din Europa pentru reparația și revizia elicopterelor S-70 Black Hawk

Compania Aerostar Bacău a inaugurat, joi, centrul autorizat de mentenanţă S -70 Black Hawk, primul din Europa certificat pentru servicii de întreţinere, reparaţii şi revizie (MRO) la acest tip de elicopter.

La eveniment au fost prezenţi ambasadorul SUA la Bucureşti, Kathleen Kavalec, ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, reprezentanţi ai companiei Lockheed Martin şi alţi oficiali ai Guvernului şi autorităţilor locale.

Înainte de inaugurarea centrului, angajaţii Aerostar au fost la academia de pregătire Sikorsky a Lockheed Martin din Statele Unite, unde au efectuat familiarizarea cu aeronava şi au urmat toate pregătirile necesare.

ADVERTISING

Preşedintele CJ Bacău, Valentin Ivancea, apreciază că parteneriatul între Aerostar şi compania Sikorsky ”pune judeţul pe harta mondială a acestei industrii de o importanţă strategică incontestabilă”.

Acest nou centru va asigura asistenţă tehnică pentru flota de elicoptere Black Hawk a Ministerului de Interne, realizată pentru România, de către ingineri şi tehnicieni români.

Şeful DSU, Raed Arafat, a menţionat că e nevoie ca cele 7 elicoptere din dotarea IGSU să aibă posibilitatea de a face reviziile aproape.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Pentru a funcţiona în condiţii de siguranţă, noi trebuie să avem mentenanţă în care să avem încredere şi care să fie foarte aproape de noi. Astăzi, fiind la Aerostar, această etapă deja s-a realizat (...) Avem un centru de mentenanţă pe care putem să ne bazăm”, a declarat Raed Arafat, citat de News.ro.

România a cumpărat, cu fonduri externe nerambursabile, şapte aeronave Black Hawk, unul urmând a fi folosit pentru întărirea capacităţii Poliţiei Române de monitorizare şi gestionare a traficului rutier.

ADVERTISING

"Această nouă capacitate consolidează relaţia existentă între Lockheed Martin şi Aerostar, care efectuează deja activităţi similare pentru flota de avioane de luptă F-16 a României. Situat în Bacău, centrul de mentenanţă va contribui la crearea şi susţinerea locurilor de muncă de înaltă calificare în România şi va asigura o disponibilitate sporită şi costuri operaţionale mai mici pentru elicopterele S-70 Black Hawk operate de Ministerul de Interne", menţionează un comunicat Lockheed Martin, citat de Agerpres.

În parteneriat cu Aerostar, Lockheed Martin analizează deja oportunităţile de a integra la Bacău servicii de suport pentru alte produse. Astfel, compania vede oportunităţi bune de creştere în viitor, care ar putea include şi activităţi în alte sectoare.

Având Lockheed Martin ca partener, Aerostar se află într-o poziţie puternică pentru a obţine mai multe lucrări de mentenanţă, dacă România va alege Black Hawk pentru nevoile sale militare şi, de asemenea, pentru a câştiga contracte în domenii noi, cum ar fi suportul tehnic pentru sisteme terestre.

Elicopterul utilitar S-70 Black Hawk, construit la fabrica Lockheed Martin PZL Mielec din Polonia, este foarte căutat pe piaţă şi joacă un rol important în asigurarea cerinţelor civile şi de apărare în ţările din Europa şi nu numai.

Înfiinţată în 1953, Aerostar este cea mai importantă companie aerospaţială şi de apărare din România, specializată în producţie, asamblare şi integrări, precum şi suport logistic integrat pentru o gamă largă de sisteme de apărare şi aviaţie.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇