Tătaru spune că se ia în calcul relaxarea restricţiilor în industria balneară, în a doua parte a lui septembrie

Tătaru spune că se ia în calcul relaxarea restricţiilor în industria balneară, în a doua parte a lui septembrie

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că se ia în calcul relaxarea restricţiilor din industria balneară, respectiv reluarea terapiilor hidrice, în a doua parte a lunii septembrie.

Nelu Tătaru a explicat, vineri, la Miercurea Ciuc, că luna septembrie va fi una destul de grea, în care se vor redeschide restaurantele, teatrele şi cinematografele, dar va începe şi şcoala şi vor avea loc alegeri, existând riscul creşterii numărului de îmbolnăviri.

Unde se redeschid restaurantele, sălile de spectacol și cinematografele din 1 septembrie

ADVERTISING

Totuşi, s-a făcut deja o evaluare privind potenţialul de apariţie a unor cazuri noi, odată cu relaxarea măsurilor şi în industria balneară.

"Avem o lună septembrie destul de grea, în care asumăm anumite măsuri de reluare a activităţii. După cum aţi putut afla, aseară, în şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă şi în şedinţa de guvern, deja preconizăm pentru 1 septembrie o reluare a activităţii în spaţiile de servire închise, în teatre, cinematografe.

Avem un risc asumat de creştere a numărului de cazuri noi. Este o lună de campanie electorală, urmează ce pentru mine este cel mai important, începerea anului şcolar şi apoi avem şi alegeri locale, pe 27.

ADVERTISING

În contextul evoluţiei, într-o primă parte a acestei luni, gândim în partea a doua şi acele măsuri de reluare a activităţii chiar şi pentru terapiile hidrice, în condiţii de securizare", a declarat ministrul Sănătăţii.

Acesta a mai arătat că, în judeţele unde va exista o transmitere comunitară accentuată, nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele venite din exterior, dar oaspeţii din hoteluri vor putea lua masa în spaţii închise.

5% din românii cu COVID ajung la ATI. Tătaru spune cum vor fi deschise restaurantele în județele cu multe cazuri

"La fel ca şi deschiderea şcolilor, avem evaluarea făcută, dar deciziile se vor lua de acele comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă, în colaborare cu direcţiile de sănătate publică.

ADVERTISING

Acolo unde avem transmitere comunitară accentuată nu se vor deschide restaurantele pentru persoanele din exterior, dar pentru hoteluri, cei care sunt cazaţi în hoteluri vor lua masa, indiferent de zona şi de transmiterea din acea zonă", a mai spus Nelu Tătaru.

Ministrul Sănătăţii a vizitat Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, a avut întâlniri cu autorităţile locale şi judeţene şi a discutat cu medicii rezidenţi despre problemele cu care se confruntă.

Autoritățile au stabilit indicele HORECA la dublul nivelului național. Doar câteva județe ar risca să nu poată deschide restaurantele în interior (Infografic)


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇