Statele Unite își fac unitate specială pentru infracțiuni cu criptomonede, iar FBI pentru confiscarea activelor virtuale

Statele Unite își fac unitate specială pentru infracțiuni cu criptomonede, iar FBI pentru confiscarea activelor virtuale

Departamentul de Justiție al SUA a numit un procuror experimentat în domeniul infracțiunilor informatice pentru a conduce noua echipă națională de aplicare a legii criptomonedelor și a anunțat că FBI va înființa o unitate pentru analiza blockchain și confiscarea activelor virtuale, anunță Reuters.

Într-un discurs ținut la Conferința privind securitatea cibernetică de la München, în Germania, adjunctul procurorului general Lisa Monaco a anunțat că Eun Young Choi, un procuror care a condus cazul împotriva unui hacker rus care a contribuit la furtul de informații despre peste 80 de milioane de clienți ai JPMorgan & Chase Co, va conduce echipa departamentului de aplicare a legii privind criptomonedele.

ADVERTISING

Crearea unității de "exploatare a activelor virtuale" în cadrul FBI vine în urma celei mai mari confiscări financiare efectuate vreodată de către Departamentul de Justiție. La începutul acestei luni, un cuplu căsătorit din New York a fost acuzat de o presupusă spălare de bitcoini, evaluați în prezent la peste 4,5 miliarde de dolari, care au fost furați în 2016 în urma unui atac informatic.

Autoritățile de reglementare din SUA, sub conducerea președintelui Joe Biden, și-au intensificat controalele asupra industriei cripto în urma unei serii de atacuri cibernetice de anul trecut asupra celei mai mari rețele de conducte de combustibil din SUA și a celui mai mare furnizor de carne de vită din lume. Grupurile de ransomware cer adesea răscumpărarea în bitcoin.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇