Statul cumpără fabrica de la Luduş, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii

Statul cumpără fabrica de la Luduş, pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii

Statul va cumpăra o fabrică de zahăr din Mureş, pentru a produce preţiosul aliment în parteneriat cu fermierii, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu.

Acesta a avut o întâlnire cu managementul companiei Tereos, pentru a prezenta echipa de negociere şi pentru a stabili calendarul privind preluarea fabricii de zahăr de la Luduş.

"Este nevoie să inventariem bunurile, activele, să demarăm auditurile necesare, precum şi elaborarea documentelor aferente, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Cumpărăm fabrica pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii. Ne dorim să reluăm cât mai repede ciclul de producţie şi activitatea în fabrică, mai ales în contextul internaţional al pieţei zahărului”, a declarat ministrul Chesnoiu.

ADVERTISING

François Queva, CEO Tereos România, a infirmat toate zvonurile vehiculate în spaţiul public legate de închiderea fabricii, menţionând că s-a angajat din aprilie ca să vândă unitatea de producţie către statul român.

De asemenea, reprezentantul companiei franceze a subliniat că nicio componentă a fabricii nu a fost dezmembrată, dezafectată sau vândută.  

Echipa de negociere formată din reprezentanţi ai MADR va transmite o adresă către managementul Tereos România, prin care va solicita documente juridice şi financiare, precum şi alte aspecte legate de funcţionalitatea fabricii de la Luduş, cu scopul de a face paşi concreţi în acest demers.

ADVERTISING

La începutul săptămânii viitoare, echipa de negociere se va deplasa la Luduş pentru a evalua la faţa locului situaţia existentă, urmând ca după această etapă să fie implicaţi în acest proces specialişti şi experţi ai altor instituţii ale statului, astfel încât preluarea fabricii de zahăr să fie realizată în cele mai bune condiţii.

Ambele părţi au agreat un calendar al preluării investiţiei, ţinând cont şi de necesitatea salvării locurilor de muncă pentru personalul angajat în fabrica de zahăr de la Luduş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇