Șeful Consiliului Concurenței spune că o plafonare a prețurilor pentru RCA e necesară, după falimentul Euroins: Sunt convins că Guvernul o să aprobe

Șeful Consiliului Concurenței spune că o plafonare a prețurilor pentru RCA e necesară, după falimentul Euroins: Sunt convins că Guvernul o să aprobe

Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa şi trebuie să meargă la altă companie, a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, luni, după audierea în comisia economică din Senat.

El a subliniat că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă, astfel că într-o astfel de situaţie i se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor. El a mai arătat că este convins că Guvernul va aproba această plafonare.

ADVERTISING

”E un şoc puternic în piaţă. Sunt milioane de clienţi ai Euroins care în perioada următoare trebuie să schimbe poliţa, trebuie să meargă la altă companie. Evident că această schimbare poate să creeze perturbări în piaţă. Şi atunci, într-o astfel de situaţie mi se pare justificat ca pentru o perioadă limitată să existe o plafonare a preţurilor.

La ce nivel, care e mecanismul, că mergem pe preţul din martie 2022, astea sunt lucruri la care nu suntem noi în măsură să ne pronunţăm. Noi ne-am pronunţat pe oportunitatea plafonării, limitată. Exact preţul şi modul în care se plafonează o să fie stabilit de ASF. Sunt convins că Guvernul o să aprobe”, a spus Bogdan Chiriţoiu.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

El a arătat că se introduce plafonarea tocmai ca să nu avem o creştere, să nu avem o panică.

”În şase luni lumea se mai linişteşte. Câştigăm un respiro. Doi, avem şansa să facem o serie de modificări la lege ca să ne asigurăm că funcţionează bine mecanismul de asigurări RCA, că nu e inflaţionist”, a precizat Chiriţoiu.

Despre proiectul privind plafonarea preţului la poliţele RCA, amânat în ultima şedinţă de guvern, Bogdan Chiriţoiu a spus: ”De ce suntem noi mulţumiţi e că Guvernul şi ASF au acceptat că plafonarea nu trebuie făcută numai la rezultatul final. Trebuie să mă uit şi la elementele care compun acea sumă”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇