Șeful Consiliului Concurenţei îi îndeamnă pe oameni să aleagă cel mai ieftin test COVID: Se pot găsi oferte foarte bune

Șeful Consiliului Concurenţei îi îndeamnă pe oameni să aleagă cel mai ieftin test COVID: Se pot găsi oferte foarte bune

Oamenii ar trebui să fie foarte atenţi la testele RT PCR pentru Covid, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină, întrucât există diferenţe foarte mari de preţuri pe această piaţă, a declarat, joi, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

El a participat la conferinţa „Evoluţia economiei în sectoare-cheie 2020”, organizată de Consiliul Concurenţei şi PRIA Events.

"Dacă în sectorul alimentar am văzut că lucrurile au continuat să meargă ok, chiar fiind sub şoc, pe zona de produse medicale pieţele nu au funcţionat. Am văzut fenomenele speculative din perioada de început a pandemiei, când preţurile au crescut la măşti, la dezinfectanţi, vedem acum pe zona testelor de tip PCR, vedem diferenţe foarte mari de preţuri, deci e clar că nu este o piaţă stabilizată şi nu rezistă la şocuri. Vom fi şi mai atenţi decât am fost până acum", a spus Chiriţoiu.

ADVERTISING

”Oferta cea mai ieftină”

Întrebat ce le recomandă oamenilor, în această perioadă când există o cerere mare de astfel de teste, el a răspuns că oamenii trebuie să fie foarte atenţi, să compare mai multe preţuri şi să aleagă oferta cea mai ieftină.

"Pentru oameni: să fie atenţi, să nu se repeadă la primul furnizor, să verifice două, trei, patru locuri, pentru că diferenţele de preţ sunt mari şi pot găsi oferte foarte bune în piaţă la sau sub preţul mediu din alte state", a recomandat preşedintele Concurenţei.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇