Schimbarea furnizorului de curent se poate face și după data de 1 iulie, dă asigurări ministrul Energiei

Schimbarea furnizorului de curent se poate face și după data de 1 iulie, dă asigurări ministrul Energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, dă asigurări că schimbarea furnizorului de energie electrică se poate face și după data de 1 iulie.

În plus, el a precizat că acesta poate fi schimbat de câte ori este nevoie.

“Facturile au venit lună de lună, oferta concurențială a venit lună de lună, discountul era lună de lună. De la 1 iulie acel discount va dispărea și probabil atunci va fi un semnal de alarmă că vom plăti mai scump și în continuare putem să alegem un furnizor pe piața concurențială în așa fel încât să nu plătim mai mult de o lună... se poate face oricând această schimbare a furnizorului. Și dacă l-am schimbat o dată, pot să îl schimb și a doua oară, de câte ori se dorește”, a declarat Virgil Popescu, luni, la B1 Tv.

ADVERTISING

Context

Românii care nu încheie contracte de curent electric pe piaţa concurențială vor plăti facturi mai mari, de la 1 iulie.

Oricum, aceștia plătesc energie electrică mai scumpă de la 1 ianuarie, când a început efectiv liberalizarea, însă de la 1 iulie prețurile vor fi și mai mari.

Liberalizarea pieței de energie electrică de la 1 ianuarie 2021 i-a prins nepregătiți pe mulți dintre români.

Mai exact - din cauză că nici Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei și nici Ministerul Energiei nu i-au informat suficient - oamenii n-au prea înțeles ce au de făcut ca să profite de pe urma liberalizării.

ADVERTISING

Așa că - în loc să încheie cu furnizorii de curent electric contracte pe piața concurențială și să plătească facturi mai mici - milioane de români au rămas clienți ai serviciului universal.

Acest serviciu universal - care presupune facturi mai mari la curent - este oferit de furnizorii cu greutate pe piață, adică de: Enel, Eon, Electrica, Cez și Tinmar Energy.

Toți acești mari furnizori au însă - pe lângă serviciul universal - și oferte de curent electric pe piața concerențială, la prețuri mai avantajoase.

ADVERTISING

Vezi Cum să scapi de scumpirile la curent care vor afecta milioane de români, de la 1 iulie. În loc să plătești în plus, ai putea economisi sute de lei!

Pe același subiect, mai poți citi pe SpotMedia.ro și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇