SAI Patria Asset Management lansează Online Patria Fonduri

SAI Patria Asset Management lansează Online Patria Fonduri

SAI Patria Asset Management, companie din Grupul Patria Bank, oferă acum acces online la fonduri de investiții pentru toți cei care doresc să obțină mai mult de la economiile lor, prin lansarea platformei de tranzacționare Online Patria Fonduri.  Cu o evoluție pozitivă în 2021 și o performanță foarte bună a tuturor fondurilor administrate, SAI Patria Asset Management administra active totale de 102,6 milioane RON la finalul lui 2021, în creștere cu 117% față de finalul anului 2020.  

În noua platformă de tranzacționare, accesibilă la adresa online.patriafonduri.ro, sunt disponibile patru din cele cinci fonduri de investiții administrate de Patria Asset Management: 

  • Patria Global, un fond divesificat în Lei, cu un nivel de risc scăzut-mediu și un castig adus investitorilor de +10,5% în 2021
  • Patria Stock, un fond în Lei, cu expunere mai ridicată pe acțiuni listate la bursă, un nivel de risc mediu-ridicat și o performanță de +14,8% în 2021
  • Patria Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix în Lei, pentru investiții pe termen scurt, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +2,41% în 2021 
  • Patria Euro Obligațiuni, un fond de instrumente cu venit fix, în Euro, cu un nivel de risc scăzut și o performanță de +1,89% în 2021.
ADVERTISING

Cel de-al cincilea fond administrat, ETF BET Patria-Tradeville, preluat de SAI Patria Asset Management în luna aprilie 2021, este singurul fond de tip Exchange Traded Fund din România și este listat la Bursa de Valori București cu simbolul TVBETETF. Fondul urmărește structura indicelui BET al Bursei de Valori București și a înregistrat un randament pozitiv de +36,2% în 2021. ETF BET Patria-Tradeville poate fi cumpărat prin orice intermediar autorizat de Bursa de Valori București și reprezintă un instrument simplu și modern de achiziționare indirectă a unui coș cu cele mai reprezentative companii românești listate la bursă. De la preluarea sa activul fondului a crescut cu 167%.

„Creșterea pieței fondurilor de investiții și a numărului de investitori poate fi accelerată prin simplificarea modalității în care oamenii pot investi în fonduri, alături de efortul continuu de creștere a nivelului de transparență și vizibilitate în rândul publicului. Începem să vedem și în România un interes în creștere pentru aceste instrumente din partea celor care își doresc mai mult de la economiile lor. Patria Asset Management a înregistrat o creștere  de 126% a numărului investitorilor în fondurile sale pe parcursul anului 2021, atât pe fondul preluării administrării ETF BET Patria-Tradeville cât și considerând randamentele obținute”, a menționat Răzvan Pașol, Directorul General al SAI Patria Asset Management.

ADVERTISING

Noua platformă de tranzacționare online destinată persoanelor fizice se înscrie în demersul de extindere a digitalizării serviciilor oferite clienților, proces început anul trecut, și care urmărește creșterea nivelului de transparență și acces la investiții. Accesibilă de pe orice dispozitiv, computer sau telefon mobil, platforma este simplă, intuitivă și oferă acces mai rapid, adaptat comportamentului tot mai digital al oamenilor, la produsele performante ale Patria Asset Management.

Funcțiile principale oferite de platformă includ:

  • Acces în timp real, oricând și de oriunde. la valoarea deținerilor în fondurile de investiții Patria
  • Vizualizarea istoricului operațiunilor cu unități de fond și a randamentului investițiilor în acestea
  • Operațiuni de depunere de bani în fonduri și de retragere de bani din fonduri prin internet, fără vizite la bancă
  • Informații detaliate despre fondurile administrate: prezentări, documente utile, performanțe, investiții, rapoarte și altele. 
ADVERTISING

„Lansarea platformei de tranzacționare online, anticipată încă de anul trecut cand am făcut un prim pas prin acces la vizualizarea investițiilor în fonduri în aplicația de internet banking a Patria Bank, deschide acum universul investițiilor fără limită geografică. Aceasta este un nou canal de vânzare care estimăm că va înregistra o creștere importantă în 2022. Avem în continuare planuri de extindere a platformei și urmărim să adaugam noi facilități, fie că vorbim de extinderea metodelor de achiziție a unităților de fond, fie că vorbim de noi moduri de a o accesa”, a declarat Adrian Cojocar, Director General Adjunct la SAI Patria Asset Management. 

Pe lângă fonduri de investiții, grupul Patria Bank oferă clienților și pachetele mixte de economii și investiții Patria Invest. Acestea sunt formate din unități ale fondurilor Patria Global (pentru versiunea în Lei a pachetului) sau Patria Euro Obligațiuni (pentru versiunea în Euro) împreună cu depozite bancare cu dobânzi atractive în monedele respective. 

Fondurile de investiții ale SAI Patria Asset Management și pachetele Patria Invest pot fi accesate și prin rețeaua de unități a Patria Bank. 

Despre Patria Asset Management

SAI Patria Asset Management SA este o Societate de Administrare a Investițiilor autorizată de ASF, parte a grupului Patria Bank, care administrează cinci fonduri deschise de invesțtii: Patria Obligațiuni, un fond specializat în instrumente cu venit fix denominat în lei, Patria Euro Obligațiuni, un fond cu o politică de investiții bazată pe instrumente cu venit fix denominat în Euro, Patria Global, un fond diversificat în lei, Patria Stock, un fond în lei specializat în acțiuni și ETF BET Patria-Tradeville, un fond de acțiuni listat la Bursa de Valori București (BVB). ETF BET Patria-Tradeville este un Exchange Traded Fund având ca obiectiv replicarea structurii și performanței BET, indicele bursier de referință al Bursei de Valori București, și include în prezent cele mai importante și lichide 19 companii listate la BVB. SAI Patria Asset Management este parte din Grupul Patria Bank care are ca acționar majoritar Fondul de Investiții Emerging Europe Accession Fund (EEAF), un fond de private equity ai cărui principali investitori sunt BERD (Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare), FEI (Fondul European de Investiții, parte a Grupului Băncii Europene pentru Investiții), DEG (Banca de Dezvoltare, parte a grupului bancar KFW) si BSTDB (Banca de Dezvoltare a Regiunii Mării Negre). Din Grupul Patria Bank mai fac parte Patria Bank SA și Patria Credit IFN SA.