Rusia a evitat, din nou, intrarea în incapacitate de plată

Rusia a evitat, din nou, intrarea în incapacitate de plată

Depozitarul Naţional pentru Decontări (DND) din Rusia a plătit vineri cu succes cupoane în valută pentru două emisiuni de euroobligaţiuni, a declarat, pentru Reuters, un reprezentant al instituţiei, o mişcare care ar putea însemna că Rusia a evitat din nou un default al datoriilor, transmite Reuters.

Rusia se află în pragul unui tip unic de criză a datoriilor, despre care investitorii spun că ar fi pentru prima dată când o economie de piaţă emergentă majoră este împinsă într-un default al obligaţiunilor de geopolitică, mai degrabă decât de lipsa banilor.

ADVERTISING

Depozitarul Naţional pentru Decontări a declarat că a plătit cupoane în valută pentru euroobligaţiunile cu termen în 2026 şi 2036, ambele fiind scadente pe 27 mai.

Rusia s-a grăbit vinerea trecută să facă în avans două plăţi pentru datoria sa internaţională, în cea mai recentă încercare de a evita un default, cu doar câteva zile înainte ca SUA să decidă să nu prelungească o derogare cheie care îi permitea ca tranzacţiile de plăţi de euroobligaţiuni ruseşti să aibă loc în valută.

Rusia s-a confruntat cu perspectiva unui default suveran de când țările occidentale au impus sancţiuni ample ca urmare a deciziei sale de a invada Ucraina pe 24 februarie.

ADVERTISING

Ţara a fost aproape izolată de sistemul financiar global şi aproximativ jumătate din rezervele sale de 640 de miliarde de dolari din străinătate au fost îngheţate.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇