Popescu și Ciucă dau asigurări că nu există probleme cu gazele și vom trece cu bine de iarnă. Ce stoc avem în depozite

Popescu și Ciucă dau asigurări că nu există probleme cu gazele și vom trece cu bine de iarnă. Ce stoc avem în depozite

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a declarat, miercuri, că nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment.

El a adăugat că pot să existe situaţii punctuale în piaţă, care ar trebui să fie sesizate de cei care trebuie să vegheze asupra pieţei de gaze naturale să ia decizii de verificare.

”Înmagazinarea în depozite, pentru iarnă a depăşit cu mult graficul asumat. La 1 septembrie am fi trebuit să avem 57% din capacitatea de depozitare totală a depozitelor din România, suntem deja la 70%, estimăm că probabil în cursul lunii septembrie vom ajunge la cei 80% minim şi continuăm să înmagazinăm.

ADVERTISING

Fluxurile de intrare de gaze în România sunt în parametri normali, nu există probleme cu intrarea sau aprovizionarea cu gaze naturale, în acest moment”, a spus ministrul.

La rândul său, premierul Nicolae Ciucă a declarat în deschiderea şedinţei de Guvern, că în momentul de faţă, continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz pentru iarna 2022-2023.

”În momentul de faţă, continuăm să înmagazinăm gaze în depozitele proprii şi am reuşit să atingem un procent de 70%, ceea ce este foarte încurajator pentru realizarea obiectivului, astfel încât să ne asigurăm că avem cantităţile de gaz pentru iarna 2022-2023.

ADVERTISING

Sunt convins că, aşa cum ne-am asumat prin demersurile pe care Ministerul Energiei continuă să le facă, vom avea garanţia unei aprovizionări continue în perioada următoare. Putem, în felul acesta, să transmitem un mesaj cât se poate de clar că pentru cetăţenii ţării noastre, pentru economia românească avem cantităţile de gaz necesare să putem să trecem iarna 2022 - 2023”, a mai spus premierul.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇