Ministrul Boloș anunță că cei care comercializează energia vor fi supraimpozitați: E o soluție morală

Ministrul Boloș anunță că cei care comercializează energia vor fi supraimpozitați: E o soluție morală

Autorităţile lucrează în prezent la un sistem de supraimpozitare pe lanţul producători-furnizori, traderi de energie, a declarat, miercuri, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

El a precizat că este o soluţie binevenită, mai mult decât morală, care va genera venituri la bugetul de stat pentru măsurile de compensare.

"Se lucrează la un sistem de supraimpozitare pentru ceea ce înseamnă lanţul acesta de producător-distribuitor, traderi de pe bursă, care sigur acumulează capital în această perioadă, uneori poate chiar şi speculativ.

ADVERTISING

Este o variantă care poate să genereze venituri la bugetul de stat suplimentare şi după aceea măsurile compensatorii ar avea sursă de venit şi o sursă de finanţare. Ar fi oarecum nedrept în această perioadă ca aceste acumulări de capital formate pe lanţul producător-furnizor de energie, cei care comercializează energia să rămână cu aceste acumulări de capital şi să nu fie impozitate.

Eu cred că este o soluţie mai mult decât morală şi o soluţie binevenită pentru ceea ce înseamnă partea aceasta de compensare şi efortul pe care bugetul de stat trebuie să îl facă în această perioadă. Şi, cred eu, că este o chestiune de normalitate", a explicat Marcel Boloş la Digi24.

ADVERTISING

Întrebat dacă e posibilă reglementarea pieţei, în condiţiile în care energia este deja vândută, ministrul a subliniat că este foarte complicat mecanismul acesta în care să se încerce reglementarea zonei de comercializare a energiei, energie care de fapt e tranzacţionată.

"Colegii din Ministerul Energiei şi Coaliţia gândesc aceste măsuri pe cele două paliere, pe de o parte de compensare a populaţiei şi a consumatorilor non-casnici, pe de altă parte de a găsi sursele de finanţare pentru a acoperi efortul pe care Guvernul României îl face în această perioadă", a punctat Boloş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇