Bucureștiul stă bine în topul capitalelor europene, când vine vorba de preţul la curent

Bucureștiul stă bine în topul capitalelor europene, când vine vorba de preţul la curent

Cum stă Bucureștiul în topul prețurilor finale (plafonate) ale energiei pentru consumatorii casnici din capitalele europene, calculate la puterea de cumpărare?

Prețurile din București sunt sub mediile europene la puterea de cumpărare și mult sub mediile în euro.

Capitala României are al 15-lea cel mai mic preț la electricitate (inclusiv taxele) din 32 de capitale europene, respectiv al 11-lea preț la gaze din 22 de capitale – prețuri calculate la puterea de cumpărare standard (pps, o monedă virtuală calculată cu puterea paritară de cumpărare; cu un pps se poate cumpăra aceeași cantitate de marfă în fiecare țară).

EE0A4208

Calculate în euro, prețurile Bucureștiului stau și mai bine în clasament, potrivit celei mai recente analize periodice realizată pe septembrie de companiile de consultanță și cercetare de piață VaasaETT (Finlanda) și Energie-Control Austria, și publicată de MEKH, autoritatea maghiară din energie, omologă Autorității de Reglementare în Energie din România  (ANRE).

Bucureștiul are al optulea cel mic preț al energiei electrice dintre cele 33 de capitale în euro (inclusiv taxele), cu 16,24 eurocenți, și al patrulea cel mic din capitale ale statelor membre UE.

ADVERTISING

La gaze, capitala României este pe locul 7 în clasamentul de 28 de țări al celor mai mici prețuri la gaze în termeni nominali (inclusiv taxele), cu 6,29 eurocenți / MWh (1 MWh, sau 1.000 kWh echivalează cu circa 0,95 mc). Este al 5-lea cel mai mic preț în termeni nominali din UE, potrivit sursei citate prima dată de e-nergia.

Citeşte mai departe analiza Plafonarea prețului la energie: Unde este Bucureștiul în topul capitalelor europene pe Curs de Guvernare


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇