OUG pentru programul „Anghel Saligny” a fost publicată în Monitorul Oficial

OUG pentru programul „Anghel Saligny” a fost publicată în Monitorul Oficial

OUG pentru aprobarea Programului de investiţii ”Anghel Saligny” a fost publicată, luni seară, în Monitorul Oficial.

Valoarea programului derulat de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei în perioada 2021—2028 este de 50.000.000 mii lei, limită maximă în baza căreia se pot încheia contracte de finanţare multianuale.

Programul Anghel Saligny – PNDL 3 a stat la baza crizei guvernamentale actuale care a dus la depunerea unei moţiuni de cenzură împotriva Guvrnului Cîţu şi la retragerea miniştrilor USR PLUS din Guvern.

ADVERTISING

Ordonanța de urgență pentru operaționalizarea Programului Anghel Saligny a fost adoptată vineri de Guvern, într-o ședință în care acesta a fost unicul punct de pe ordinea de zi.

Miniștrii USR PLUS nu au participat la ședință și au acuzat graba lui Cîțu pentru acest program, afirmând că împinge operaționalizarea, fără criterii clare și transparente, pentru a-l folosi ca ”mită” în schimbul voturilor pentru șefia PNL.

Cîțu a respins însă acuzația, explicând că niciun ban nu va ajunge la primari în acest an și foarte probabil nici anul viitor.

ADVERTISING

”Eu vreau să fie foarte clar că acest program este în programul de guvernare și nu facem decât să respectăm programul de guvernare. Cine spune altceva nu face decât să mintă sau să nu vrea să respecte programul de guvernare. (…)

Este un plan de investiții care e corelat cu ceea e vom aproba în câteva săptămâni. (…) Nu ne grăbim. Vă dați seama că aceste proiecte durează. Anul acesta nu cred că o să fie niciun ban, nici măcar anul viitor”, a anunțat Cîțu.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇