Oficial american: SUA vor majora livrările de gaze, pentru ca Europa să treacă iarna cu bine

Oficial american: SUA vor majora livrările de gaze, pentru ca Europa să treacă iarna cu bine

Statele Unite vor majora cantităţile de gaze lichefiate trimise către Uniunea Europeană, pentru a ajuta statele europene să înlocuiască gazele ruseşti şi să treacă această iarnă cu bine, a afirmat Don Graves, secretar adjunct al Departamentului Comerţului al Statelor Unite ale Americii.

De asemenea, Statele Unite caută, împreună cu partenerii săi din întreaga lume, resurse alternative la gazele ruseşti.

Don Graves, fost consilier al preşedintelui Joe Biden, a venit la Bucureşti împreună cu o delegaţie de peste 100 de oficiali şi reprezentanţi ai mediului de afaceri american pentru a participa la conferinţa Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii (ITU), pentru a discuta cu oficialii români despre întărirea relaţiilor bilaterale, precum şi pentru a căuta posibilităţi de colaborare cu firme româneşti.

România are un potenţial deosebit, resurse autohtone şi oameni bine pregătiţi pentru a atrage cât mai multe investiţii americane şi pentru a fi o poartă de intrare în regiune, spune oficialul de la Washington.

El mai a arătat, în interviu, de ce Statele Unite au ales România pentru amplasamentul primului reactor nuclear modular NuScale.

ADVERTISING

"Suntem foarte concentraţi pe sprijinirea României pe măsură ce faceţi tranziţia la energia curată şi să nu mai fiţi dependenţi de ţările din apropiere, care ar putea decide, la cheremul unui lider, să întrerupă livrarea energiei. Cu cât putem face mai mult pentru a aduce această tehnologie energetică de încredere în România, cu atât este mai bine pentru voi şi cu siguranţă este mai bine pentru noi toţi în lumea democrată.

(NuScale - n.red) e o tehnologie a cărei siguranţă a fost demonstrată de 60 de ani. Este ceva ce comisia noastră de reglementare în domeniul energiei nucleare a aprobat, acordă autorizaţiile necesare pentru această tehnologie. Este foarte sigură. Este posibil să fie cea mai sigură tehnologie în industria energiei nucleare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Nu necesită foarte multe pompe care s-ar putea defecta şi foarte multă mentenanţă datorită modului în care este construită. Are un sistem automat de închidere care este încorporat, care nu are nevoie de apă suplimentară. Deci este o tehnologie foarte sigură, una care suntem foarte încrezători că va funcţiona pentru populaţia României şi pentru populaţia SUA", a spus oficialul american.

Citiţi interviul integral pe Agerpres


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇