Ofertă de nerefuzat pentru pasagerii unui zbor cu prea multe bilete vândute

Ofertă de nerefuzat pentru pasagerii unui zbor cu prea multe bilete vândute

Compania aeriană americană Delta le-a acordat o despăgubire consistentă călătorilor care au fost de acord să-și amâne călătoria.

Jason Aten, jurnalist la revista Inc., aștepta luni dimineață începerea îmbarcării la aeroportul din Grand Rapids, Michigan, când Delta a anunțat că îi va recompensa pe călătorii dispuși să-și amâne zborul spre Minnesota.

Compania le-a oferit câte 10.000 de dolari celor opt pasageri care au renunțat la bilete, relatează Business Insider.

Aten a povestit pentru Fortune că grupul de opt persoane cu care călătorea nu a profitat de ofertă, fiindcă nimeni nu a știut la început câți voluntari căuta Delta. "Dacă am fi știut că le trebuie opt, am fi coborât. Când a devenit clar, patru sau cinci oameni ieșiseră deja", a spus el, adăugând că la scurt timp după anunț încă o persoană a renunțat la locul rezervat.

ADVERTISING

Un pasager a declarat pentru postul KTVB 7 că Delta a oferit inițial 5.000 de dolari, apoi a dublat oferta, iar banii au fost acordați prin Apple Pay sau printr-un card cadou Visa.

Recompensa de 10.000 de dolari pentru renunțarea la un loc rezervat în avion este foarte rară. În 2017 Delta a ridicat de la 1.350 la aproape 10.000 de dolari limita despăgubirilor acordate pasagerilor care renunță la cursele cu mai multe tichete vândute decât locurile disponibile, potrivit unui document intern al companiei dat publicității de CNBC.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Oferta Delta survine într-o perioadă complicată pentru operatorii aerieni, confruntați cu o creștere a cererii de călătorii și cu un deficit important al numărului de angajați după ridicarea restricțiilor impuse de pandemie.

În acest weekend care include Ziua Independenței (4 iulie) sunt așteptate noi perturbări ale traficului aerian, așa cum s-au înregistrat de Juneteenth (sărbătoare federală care comemorează emanciparea afro-americanilor înrobiți) și de Ziua Tatălui, când peste 35.000 de zboruri au fost anulate sau amânate.

ADVERTISING

Potrivit Bloomberg, de la Memorial Day, sărbătoarea din ultima zi de luni din mai, și până în prezent, Delta a anulat 4% din zboruri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇