Mureș: Produse făcute după rețete tradiționale unice

Producătorii locali din România se regăsesc de acum reuniți sub platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc păstrat de artizani culinari care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național. Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Bun, sănătos, direct de la producător, fără intermediari? Da, se poate! Chiar dintr-un click! Pe platforma Via Profi este simplu să începeți explorarea gastronomică a României! 

Platforma  via-profi.ro este una vie, completată permanent cu noi producători sugerați de vizitatori, descoperiți de echipele Profi sau care se înscriu folosind formularul de contact.  

Murel este doar unul dintre județele listate azi pe Via Profi. Numărul județelor, dar și al producătorilor din fiecare regiune, crește pe zi ce trece, astfel încât Via Profi oferă o imagine tot mai completă a artizanilor gustului bun din România.

ADVERTISING

Între micii producători din Mureș se află și Emil Cornel care aduce bunătăți la borcan făcute cu suflet, după rețete păstrate de la străbunici. Îmbinând experiența și pasiunea, pregătesc în familie, după metode tradiționale, produse naturale din poamele crescute pe dealurile Uilei.

El este doar un exemplu din ceea ce Via Profi poate oferi oricui alege să intre pe platformă tastând direct www.viaprofi.ro sau căutând să întâlnească producătorii și produsele lor, pornind de la datele de contact de pe site. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

“Via Profi este drumul imaginar care leagă întreaga Românie prin intermediul artizanilor săi culinari și ne ajută nu doar să pornim într-o altfel de călătorie, ci și să susținem un stil de viață sănătos pentru noi și pentru economia locală.”, spune Călin Costinaș, Directorul General adjunct Profi.

Zilnic, produse delicioase și sănătoase de la micii producători locali se nasc în gospodării, ferme sau mici afaceri de familie. De multe ori acestea rămân necunoscute în afara comunității locale.Creatorii lor găsesc cu greu resurse și ajutor pentru a ajunge cu ele la cât mai mulți consumatori care i-ar putea ajuta să-și continue activitatea și să păstreze metodele naturale, tradiționale de preparare. 

ADVERTISING

Profi schimbă de acum povestea micilor producători locali, implicându-se direct în întregul proces – de la pregătirea produselor pentru vânzare, oferind consiliere și suport complet, până la promovare și încurajarea cât mai multor români să descopere gustul autentic românesc și pe artizanii lui.

Pe www.via-profi.ro  se poate selecta simplu județul, tipul de produse care vă interesează, și apoi toate informațiile sunt reunite în pagini ușor de accesat de pe orice dispozitiv cu acces la internet. 

Profi pune suflet pentru a aduce produsele românești mai aproape

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii si Partener prezente în 795 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care își fac zilnic cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din aceste produse provin de la furnizori din România. Cifra de afaceri a rețelei, de 11,6 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇