Cum au trăit jurnaliștii experiența Via Profi (Video)

Producătorii locali din România se regăsesc de acum reuniți sub platforma Via Profi, prin care oricine poate ajunge să-i cunoască și astfel să se bucure de gustul autentic românesc păstrat de artizani culinari care aduc rețete tradiționale sau caută să integreze unele noi în patrimoniul gastronomic național. Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe domenii și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platfomei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive. La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Via Profi, platforma care conectează România la gustul bun, s-a lansat oficial în această vară, iar 15 jurnaliști au avut ocazia să descopere ce înseamnă aceasta prin intermediul unei călătorii la 10 dintre producătorii prezenți pe via-profi.ro din Dâmbovița, Sibiu și Cluj.

Mai mici sau mai mari, toți producătorii locali de pe Via Profi au un numitor comun: calitatea! Rețetele tradiționale, grija pentru fiecare produs și mult suflet pus de fiecare dată sunt ingredientele pe care le-au remarcat participanții în călătoria de prezentare a platformei Via Profi.

ADVERTISING

Accesibilă gratuit, platforma via-profi.ro permite căutarea și contactarea directă a producătorilor, grupați pe categorii de produse și județe. Pentru cei care vor să se lase inspirați de gusturi noi și de producători care pun suflet, prima pagină a platformei oferă recomandări vizuale, cu imagini mari și sugestive.

La fiecare nouă accesare a platformei, apar noi recomandări pentru o explorare cât mai generoasă a României gustului bun.

Lansarea platformei Via Profi - Roadmovie

„Producătorii i-am găsit foarte primitori și foarte pregătiți - cu produsele aranjate frumos și cu vorbele la ei. Poveștile tuturor au fost impresionante, autentice. Este foarte benefic ceea ce face Profi și are doar de câștigat ajutându-i pe micii producători locali.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Călătoria a fost benefică pentru a înțelege mai bine Via Profi. Oamenii, peisajele, drumurile printre munți și sate contribuie foarte mult la munca jurnaliștilor, pentru a reda întocmai experiența unui traseu plin de producători locali”, remarcă unul dintre participanți.

„Ideea de a pleca la drum să îi cunoaștem pe producători a fost foarte bună, pentru că altfel simți poveștile și analizezi produsele realizate, când îi cunoști pe oameni. Fiecare mi-a transmis o emoție aparte, diferită, dar una singură în comun, pasiunea lor de a duce mai departe o tradiție. Cu toții sunt o inspirație”, a comentat un alt participant, la revenirea din press trip-ul Via Profi.

ADVERTISING

Oricine poate acum să pornească pe urmele jurnaliștilor sau să-și croiască propriul drum în căutarea gustului bun românesc. Via-profi.ro este o platformă digitală gratuită, ușor de folosit, care se completează în permanență cu noi producători și județe, urmând să ofere o imaginea completă a țării și un bun pretext pentru a explora și înțelege altfel România.

Cu 28.000 de angajați în 1.654 de magazine proprii și Partener prezente în aproape 800 de localități urbane și rurale, Profi este cel mai mare angajator privat din România. PROFI SUPER, PROFI CITY, PROFI GO și PROFI LOCO, cele patru formate de magazin ale rețelei, desfac o gamă de 5.000 de produse apreciate de cei peste 1,2 milioane de clienți care în fiecare zi își fac cumpărăturile în aceste magazine. Mai bine de 94% din  produsele rețelei provin de la furnizori din România. Cifra sa de afaceri de 11,7 miliarde lei, plasează compania pe locul trei în retailul românesc.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇