Ministrul Finanțelor: Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă

Ministrul Finanțelor: Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă

România are un sistem fiscal „prăfuit și colbuit”, dar „e prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasaţi de către ANAF”. Aprecierile îi aparțin ministrului de Finanțe, Marcel Boloș, care a mai mărturisit: „am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanți ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă”.

„Am avut astăzi (joi – n.r.) o întâlnire cu reprezentanţi ai mediului de afaceri de care mi-a fost milă. Pentru că discutam cu nişte oameni care îşi plăteau impozitele şi taxele.

De când sunt eu ministru, pot să vă spun că am un pic de satisfacţie profesional, spre exemplu, că suntem în luna iulie, cu o lună istorică după 30 de ani de la Revoluţie (...) E prima dată când avem peste 50 de miliarde de lei încasaţi de către ANAF. Pentru că s-a redus evaziunea, pentru că am implementat proiectele de digitalizare”, a afirmat Marcel Boloş, joi seară, la Antena 3. 

ADVERTISING

Ministrul Finanţelor Publice a admis că România are un sistem fiscal „prăfuit şi colbuit” și a declarat că le-a cerut oamenilor de afaceri „să mai aibă puţină răbdare”. 

„Am discutat şi astăzi cu reprezentanţii mediului de afaceri că trebuie să mai aibă puţină răbdare până când aceste măsuri şi proiecte de digitalizare îşi produc efectul, ca să intrăm în normalitate şi în ceea ce priveşte sistemul fiscal şi predictibilitatea sistemului fiscal.

Noi, de-a lungul timpului, nu am modernizat deloc sistemul fiscal. L-am lăsat aşa, prăfuit şi colbuit, cum este el în momentul de faţă, fără ca prin aceste instrumente de la e-transport, e-TVA, e-factura, e-proprietate şi declaraţie unică inteligentă să încercăm ca să aducem mai mulţi bani la buget, nu prin simpla creştere a impozitelor şi taxelor”, a adăugat Boloş.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇