Ministrul Economiei anunță campania de „patriotism economic”, cu buget de 150 de milioane de lei

Ministrul Economiei anunță campania de „patriotism economic”, cu buget de 150 de milioane de lei

Guvernul va lansa „o campanie foarte serioasă”, pentru a încuraja cetăţenii să „cumpere româneşte”, şi va avansa, totodată, pe lângă ordonanţa de reducere a preţurilor la alimentele de bază, o nouă schemă de sprijin a procesatorilor de produse-agroalimentare, în sumă de 150 milioane euro, similară celei pregătite deja în domeniul materialelor de construcţii, a anunţat ministrul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, Radu Oprea.

”Ne dorim să întregim lanţurile de aprovizionare în România, să sprijinim companiile din România indiferent de originea capitalului, dar cu un accent deosebit pentru întreprinderile mici şi mijlocii, pentru că ştim că acolo este un capital românesc într-un mod preponderent.

ADVERTISING

Vom avea o campanie foarte serioasă care va fi despre a cumpăra româneşte, pentru că dacă ştim şi înţelegem că locurile de muncă din România, fie bine din microîntreprindere, fie din întreprinderile mici şi mijlocii, din marile companii, pot fi sprijinite şi de către noi cumpărând produsele româneşti de calitate, va fi cu atât mai bine pentru toţi cetăţenii din România”, a anunţat ministrul Radu Oprea, la Maratonul Made in Romania, organizat de Profit News Tv, punctând că măsurile se înscriu în conceptul de ”patriotism economic” promovat de premierul Ciolacu. 

ADVERTISING

Radu Oprea a anunţat, totodată, că, în mod similar schemei de ajutor de stat pentru stimularea producţiei interne de materiale de construcţii, Guvernul va lansa şi o schemă de ajutor de stat prin care să sprijine companiile agro-alimentare din România să producă mai mult. 

”Un alt program va fi cel referitor la procesarea produselor agroalimentare astfel încât cât mai multe produse româneşti de calitate să fie pe piaţa noastră, din cereale, din legume, din fructele pe care le producem astăzi în România. Ştim exemplele că exportăm grâu şi importăm pâinea congelată sau pleacă cartoful în alte state membre şi importăm de acolo chips-uri şi cartofi congelaţi sau prelucraţi. Lucrul acesta va fi sprijinit în sensul de a produce aceste lucruri în România”, a arătat ministrul.

ADVERTISING

Valoarea schemei va fi de 150 milioane euro, aşa cum este şi pentru materialele construcţii, iar anul acesta există posibilitatea de a încadra schema pe un regulament care deja este notificat către Comisia Europeană şi nu va mai fi nevoie de aprobarea acesteia.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇