eBay și Poșta Română, parteneriat pentru creșterea exporturilor de produse românești

eBay și Poșta Română, parteneriat pentru creșterea exporturilor de produse românești

Compania americană eBay, unul dintre cei mai mari jucători globali din comerţul online, intră în România pentru a crea o platformă prin intermediul căreia întreprinderile mici şi mijlocii de pe piaţa locală să îşi vândă produse şi servicii.

Platforma va deveni operaţională de la 1 iunie şi este lansată în colaborare cu Poşta Română.

Michael Sokolovsky, Head of Communications & Marketing eBay EMEA emerging markets, a argumentat că România este una dintre ţările cu cea mai rapidă creştere din portofoliul de pieţe emergente.

ADVERTISING

"Prin programul e-export nation ajutăm IMM-urile româneşti să fie vizibile pentru cei 133 de milioane de cumpărători activi pe care eBay îi are în 190 de pieţe din întreaga lume.

Le oferim sfaturi practice pentru a putea folosi eficient serviciile şi oportunităţile de export, precum şi multe alte beneficii de economisire a costurilor. În esenţă, le arătăm cum pot să-şi dezvolte afacerea şi să se extindă la nivel global”, a susţinut Sokolovsky, conform Profit.ro.

"Tariful Poştei pentru clienţii înrolaţi pe această platformă va începe de la 21 lei, care include un discount de 10%. În urma unei comenzi plasate pe eBay, curierul Poştei Române va ridica coletul de la sediul firmei care a primit comanda şi va livra, într-un interval cuprins între 3 şi 10 zile, coletul la domiciliul celui care a comandat produsul sau serviciul", a explicat şi şeful operatorului poştal, Valentin Ştefan, care a menţionat că şi eBay va oferi facilităţi clienţilor, cum ar fi un anumit număr de listări gratuite.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat care sunt obiectivele acestei colaborări în următoarele 12 luni, Ştefan nu a avansat cifre, declarând că nu există un obiectiv.

”Vrem să permitem IMM-urilor din România să vândă produse şi servicii în afara ţării. În funcţie de reacţia clienţilor, parteneriatul poate suferi modificări", a afirmat directorul general al Poştei Române.

Pe pagina de Facebook a Poştei Române este anunţat noul parteneriat dintre Poşta Română, eBay şi Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării!

Anunțăm cu mândrie noul parteneriat dintre Poșta Română, eBay și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării!...

Publicată de Compania Naţională Poşta Română pe Marţi, 23 mai 2023

”eBay este unul dintre cele mai mari mall-uri digitale din lume, iar prin noul nostru proiect, e-Export Nation, punem împreună la dispoziţia IMM-urilor din România o soluţie unică ce permite extinderea afacerii la nivel internaţional, prin serviciile Poştei Române”, transmite compania.

ADVERTISING

Cei care doresc că se înscrie în program pot accesa pagina https://export.ebay.com/ro/e-export/.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇