Ministrul Agriculturii: Este exclus să apară o criză alimentară. Alimentele nu vor fi raţionalizate

Ministrul Agriculturii: Este exclus să apară o criză alimentară. Alimentele nu vor fi raţionalizate

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că exclude apariţia unei crize alimentare în România şi că nu ne vom întoarce la raţionalizarea alimentelor, aşa cum era înainte de 1989.

”La nivel global, pot exista zone şi continente unde poate apărea penuria de alimente. În România şi în Europa, în general, la nivelul de producţii pe care noi le avem este exclus să apară o criză alimentară.

Legat de ceea ce s-a vehiculat în spaţiul public, vă spun un singur lucru, că alimentele nu vor fi raţionalizate, ca să eliminăm şi această zonă în care unii care nu cunosc agricultura României şi capacitatea fermierilor români de a produce, speculează.

ADVERTISING

Nu s-a luat niciodată în calcul raţionalizarea alimentelor ca să ajungem ca pe vremurile dinainte să să luăm alimente pe cartelă”, a declarat Adrian Chesnoiu.

Ministrul Agriculturii a precizat că sunt în analiză metode de intervenţie a statului pentru sprijinirea producătorilor şi consumatorilor.

”Legat de mijloacele de intervenţie ale statului în echilibrarea şi menţinerea unei sustenabilităţi a producătorilor pe de-o parte şi a consumatorilor de cealaltă parte, la nivelul PSD şi la nivelul arcului guvernamental, analizăm mai multe metode de intervenţie în vederea sprijinirii pe de-o parte a producătorului, pe partea cealaltă a cetăţeanului. Fiţi siguri că atunci când vom avea analiza de impact, voi veni şi voi anunţa”, a declarat Adrian Chesnoiu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇