Microsoft introduce concediul nelimitat: Modul în care muncim s-a schimbat dramatic

Microsoft introduce concediul nelimitat: Modul în care muncim s-a schimbat dramatic

Microsoft nu va mai monitoriza timpul de vacanţă pentru lucrătorii din SUA începând cu 16 ianuarie, potrivit unui anunţ intern.

„Nu veţi mai înregistra în mod oficial perioada de concediu. Modul în care ne facem munca s-a schimbat dramatic. Şi, pe măsură ce ne-am transformat, modernizarea politicii noastre de concediu către un model mai flexibil a fost un pas natural”, se arată într-un anunț consultat de Business Insider.

Concediul va necesita în continuare aprobarea managerului, aşa cum este standard pentru companiile cu timp de vacanţă „nelimitat”. Angajaţii care nu au intrat în concediu până la data de 15 ianuarie vor primi o plată în aprilie.

ADVERTISING

„Începând cu 16 ianuarie 2023, Microsoft îşi modernizează politica de concediu, migrând către un model mai flexibil", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Insider.

Angajaţii plătiţi cu ora şi cei care lucrează în afara SUA nu sunt eligibili pentru politica de concediu nelimitat, din cauza legilor şi reglementărilor diferite, se arată în nota de informare. Angajaţii Microsoft din afara SUA îşi vor păstra beneficiile de concediu existente.

Microsoft a experimentat în trecut şi alte beneficii pentru angajaţi, cum ar fi încercarea unei săptămâni de lucru de patru zile la filiala sa japoneză în august 2019. Experimentul a constatat că productivitatea la birou a crescut cu 39,9%, faţă de luna august anterioară.

ADVERTISING

De asemenea, Microsoft se numără printre alţi titani din domeniul tehnologiei care au permis majorităţii angajaţilor să lucreze de acasă cu jumătate de normă. Anul trecut, compania a încercat să îi readucă pe angajaţi la birou cel puţin jumătate din săptămână, dar în luna iunie a recunoscut că planul în cauză nu va putea fi aplicat în cursul anului 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇