Marii investitori din România și patronatele vor să amenajeze și să construiască centre private de vaccinare

Marii investitori din România și patronatele vor să amenajeze și să construiască centre private de vaccinare

Patronatele și marii investitori din România vor să amenajeze și să construiască centre private de vaccinare, dar spun că au nevoie de un cadru legal și de seruri pentru asta.

Dacă vor beneficia de ele, companiile membre ale Confederaţiei Patronale Concordia pot începe în câteva zile procesul de vaccinare, informează Agerpres.

Mai mult, companiile sunt dispuse să suporte costurile logistice.

"Ne-a bucurat declaraţia premierului Cîţu, care cere mediului de afaceri să se implice în campania de vaccinare, cu atât mai mult cu cât companiile membre şi-au exprimat această intenţie de mai bine de două luni. Există companii care în câteva zile pot începe procesul de vaccinare. Au nevoie doar de cadrul legal şi de vaccinuri.

ADVERTISING

În cele mai multe cazuri, pregătirea logistică va lua puţin timp, dar ea nu poate începe fără direcţie clară de la autorităţi. Ce norme, ce reguli, cum, când, unde, cu cine, cum vin vaccinurile", a declarat Radu Burnete, director executiv Concordia.

La rândul lor, marii investitori străini din România vor să construiască centre de vaccinare pentru angajaţii lor şi au prezentat această idee Guvernului.

Ramona Jurubiţă, preşedintele Consiliului Investitorilor Străini (FIC), spune că vrea ca astfel pandemia să fie depășită cât mai repede.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇