Isărescu a fost în provincie și a văzut pe drum "coloană după coloană": Nu prea arată nici a recesiune, nici a sărăcie, te orbesc farurile!

Isărescu a fost în provincie și a văzut pe drum "coloană după coloană": Nu prea arată nici a recesiune, nici a sărăcie, te orbesc farurile!

Mugur Isărescu a criticat lipsa investiţiilor în infrastructură, în contextul în care banii se duc pe consum în ţara noastră. Cât despre ratele la credite care au explodat, guvernatorul BNR spune că nimeni nu a luat un împrumut cu pistolul la tâmplă, astea sunt riscuri asumate.

Într-o conferinţă de presă de luni, în care a prezentat prognoza BNR referitoare la inflaţie, guvernatorul le-a spus jurnaliștilor că pe drumurile României „nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.)”, iar „consumul e mult mai mare decât investițiile”.

ADVERTISING

Întrebat despre decizia unor cetăţeni de economisi în dolari, Isărescu a spus că este opţiunea şi riscul fiecăruia.

„Riscul lor, opțiunea lor. Sfatul nostru întotdeauna e să-și pună ouăle în 2-3 coșuri, și în lei, dolari, euro. Eu așa fac.

Am fost recent în provincie, coloană după coloană, și pe o parte și pe alta, nu e doar în București. Nu prea arată nici a recesiune, nici a poverty (sărăcie – n.red.).

Arată un singur lucru: consumul e mult mai mare decât investițiile. N-avem drumuri. Nu poți să-mi spui că sunt prea multe mașini, or fi, dar e o realitate, îți sare în ochi. Nu mai poți să privești, te orbesc farurile”, a declarat guvernatorul.

ADVERTISING

ROBOR, telepatia şi pistolul la tâmplă

În context, guvernatorul a vorbit și despre controlul început de Consiliul Concurenței la cele 10 bănci care stabilesc rata ROBOR, apreciind că acțiunea este normală.

„O înțelegere în piață este corectă. Cum să stabilească ROBOR-ul, prin telepatie? De asta și investigația Consiliului Concurenței este normală”, a spus Isărescu.

Cât despre ratele crescute la credite, Isărescu a afirmat că e o opțiune să iei credit, iar cei care fac acest lucru își asumă o serie de riscuri.

ADVERTISING

„În definitiv, cum a spus un contemporan celebru: nimeni nu a luat credit în România cu pistolul la tâmplă. Deci este o opțiune să iei sau să nu iei credit și îți asumi și niște riscuri. Aceasta nu este o declarație cinică, este o realitate. Nu avem soluții pentru toată lumea”.

BNR a majorat a treia oară prognoza de inflație. Isărescu ne încurajează că nu mai suntem campioni la scumpiri și e mulțumit de cum merge cursul


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇