Heineken concediază 8.000 de angajați din cauza pandemiei. Compania are 4 fabrici în România

Heineken concediază 8.000 de angajați din cauza pandemiei. Compania are 4 fabrici în România

Heineken intenționează să reducă aproximativ 8.000 de locuri de muncă, a anunțat miercuri grupul olandez, care vrea să își restabilească marjele operaționale la nivelurile pre-pandemice, după o scădere bruscă a profitului din cauza restricțiilor coronavirusului.

Heineken are în România patru fabrici – în Constanța, Craiova, Târgu Mureș și Miercurea Ciuc și 1.100 de angajați.

Al doilea cel mai mare producător de bere din lume a declarat că va face economii de 2 miliarde de euro până în 2023 în cadrul planului „EverGreen” al directorului executiv Dolf van den Brink, conform Reuters.

ADVERTISING

Economiile vor fi realizate prin reproiectarea organizației sale, prin reducerea complexității și numărului de produse și prin identificarea cheltuielilor cel mai puțin eficiente.

Revizuirea operațiunilor sale ar avea ca rezultat pierderi de aproximativ 8.000 de locuri de muncă - echivalând cu 9% din forța de muncă la sfârșitul anului 2019. Cheltuielile cu personalul ar fi reduse cu aproximativ 350 de milioane de euro.

Van den Brink, care a preluat conducerea companiei în iunie, a spus că programele de vaccinare din Europa, America de Nord și unele țări mai dezvoltate din Asia vor permite revenirea la normalitate.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Producătorul de bere a spus că restricțiile în curs înseamnă că veniturile din 2021, profitul operațional și marja profitului operațional vor fi sub nivelurile din 2019.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇