Gigantul care deține Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi

Gigantul care deține Mega Image cumpără rețeaua de magazine Profi

Grupul Ahold Delhaize, care în prezent deține 19 branduri la nivel global, printre care și Mega Image, va achiziționa rețeaua de magazine Profi în România.

Ahold Delhaize, unul dintre cei mai importanți jucători din piața mondială de retail alimentar, a anunțat luni că a ajuns la un acord cu MidEuropa privind achiziționarea companiei Profi Rom Food, care operează rețeaua de magazine Profi în România, relatează Economedia.

MidEuropa, actor principal pe piața europeană de private equity, anunță la rândul său încheierea unui acord privind vânzarea Profi Rom Food, unul dintre cei mai extinşi retaileri alimentari din România, către Ahold Delhaize, la o valoare a întreprinderii de 1,3 miliarde de euro.

ADVERTISING

Companiile precizează că tranzacţia este supusă aprobării de către autorităţile competente în materia regulilor de concurenţă și se estimează a fi finalizată în cursul anului viitor.

Este cea mai mare tranzacție pe segmentul de produse alimentare din Europa continentală care implică un fond de private equity (investiții de capital). De asemenea, este cea mai mare tranzacție până acum pe segmentul alimentar din Europa Centrală și de Est, potrivit companiilor implicate.

Magazinele din rețeaua Profi vor extinde și completa rețeaua deja existentă de magazine Mega Image, a anunțat Jesper Lauridsen, COO Europa Centrală și de Est la Ahold Delhaize.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Vânzarea Profi reprezintă al doilea exit al MidEuropa cu o valoare de peste un miliard de euro în sectorul de retail din Europa Centrală, a precizat Robert Knorr, Managing Partner în cadrul MidEuropa.

Ahold Delhaize este unul dintre cei mai mari jucători din retail la nivel global în segmentul de supermarketuri și comerț online. Mărcile locale din portofoliu deservesc 60 de milioane de clienți în fiecare săptămână, atât în magazine, cât și online, în Statele Unite, Europa și Indonezia. Împreună, aceste mărci au peste 414.000 de angajați în 7.659 de magazine alimentare și de specialitate și includ cel mai mare retailer online din Benelux și cei mai importanți comercianți online din Benelux și Statele Unite.

ADVERTISING

Mega Image, fondat în 1995, este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, cu o reţea ce cuprinde în prezent 969 de magazine.

La rândul său, retailerul alimentar de proximitate Profi are o rețea de peste 1.650 de magazine în toată România, susținută de șase centre de distribuție. Profi are peste 28.000 de angajați în toată țara și a generat venituri de peste 2,5 miliarde de euro în perioada de 12 luni încheiată în iunie 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇