Ghinea a anunțat o taxă auto, dar Cîțu vrea să-i spună altfel: Îmi place să pun lucrurile într-o tentă pozitivă (Video)

Ghinea a anunțat o taxă auto, dar Cîțu vrea să-i spună altfel: Îmi place să pun lucrurile într-o tentă pozitivă (Video)

Ministrul Cristian Ghinea a menționat miercuri, la prezentarea Planului Național de Redresare și Reziliență, că reforma de mediu va include și introducerea unui nou sistem de taxare pentru traficul greu bazat pe distanța parcursă de vehiculele de marfă poluante.

În documentele din PNRR se menționează că Ministerul Transporturilor trebuie să identifice tipurile de vehicule taxate și să stabililească un plafon tarifar și drumurile pe care se va aplica această taxă. Ca exemplu de tarif este dat 0,15 euro/km.

ADVERTISING

Asta a fost miercuri. Pentru că joi, premierul Florin Cîțu a spus că nu va fi o taxă auto, pentru că nu îi place lui cuvântul.

”Este o descurajare. Poate că eu folosesc altfel, îmi place să pun lucrurile într-o tentă pozitivă. Să spunem să descurajam, nu să taxăm. Nu-mi place să taxez și, repet, fiind economist de formație, taxele nu descurajează un comportament, din contră, te încurajează să iei măsuri ca să le eludezi. De aceea, nu sunt de acord cu taxele”, a explicat Cîțu.

În PNRR, Guvernul susține că după introducerea măsurilor care să descurajeze achiziționarea de mașini diesel sau mai vechi de 15 ani să asistăm la creșterea cu cel puțin 100% a cotei vehiculelor electrice/hibride din totalul parcului auto până în 2026 (raportat la valorile din 2020) și la înnoirea a 200.000 de mașini din parcul auto până în anul 2026 (raportat la valorile din 2020).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Video de la minutul 34:53

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 3 iunie, susținut de premierul Florin Cîțu

Briefing de presă la finalul ședinței de guvern din 3 iunie, susținut de premierul Florin Cîţu #SedintaDeGuvern #FlorinCitu #PalatulVictoria

Publicată de Guvernul României pe Joi, 3 iunie 2021

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇