Franța îngheață prețul gazelor și oferă cetățenilor câte 100 de euro pentru compensarea efectelor inflației

Franța îngheață prețul gazelor și oferă cetățenilor câte 100 de euro pentru compensarea efectelor inflației

Franța a decis să îngheţe prețul gazelor pe parcursul anului 2022, a anunțat premierul Jean Castex.

”Experții ne-au spus, în septembrie, că din aprilie prețurile la gaze vor începe să scadă. Astăzi, ne spun că acest declin va avea loc, dar va fi mai lent, așa că ne-am asumat responsabilitățile înghețând prețul pe tot parcursul anului 2022”, a explicat el, citat de Le Figaro.

Totodată, francezii care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună vor beneficia de o indemnizație de 100 de euro pentru compensarea efectelor inflației. De această măsură vor beneficia aproximativ 38 de milioane de persoane.

Jean Castex a precizat că mai mult de jumătate dintre francezi vor beneficia astfel de „alocații pentru clasa de mijloc”. Acest ajutor va fi distribuit automat, fără ca beneficiarii să fie nevoiți să facă niciun demers în acest sens.

Angajații ar trebui să beneficieze de acest bonus la sfârșitul lunii decembrie 2021, funcționarii publici în ianuarie 2022 și pensionarii puțin mai târziu, în februarie 2022.

„Vom face tot posibilul ca acest lucru să se întâmple rapid”, a spus Jean Castex.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a precizat că vor fi eligibili și „studenții bursieri”.

În total, acest ajutor unic va costa statul 3,8 miliarde de euro.

Premierul Jean Castex a dat asigurări că statul a reușit această cheltuială fără a-și depăși ținta de deficit de 5% pentru 2022.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇