Florin Cîțu: Devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională

Florin Cîțu: Devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională

Premierul Florin Cîțu a anunțat sâmbătă că strategia în ceea ce privește investițiile străine va fi schimbată și s-a angajat că orice decizie a Guvernului va fi predictibilă, iar promisiunea de a nu se introduce taxe noi va fi respectată.

„Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce privește investițiile străine schimbam strategia și devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională pentru că doar prin acumulare de tehnologie și know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării”, a scris sâmbătă pe Facebook premierul Florin Cîțu.

ADVERTISING

Conform acestuia, relația economică dintre România și Germania este puternică și „vrem ca aceasta să devină și mai puternică”.

„Strategia pe care ne-am propus-o este de a crește progresiv alocările în direcția dezvoltării economice. (...)

Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua și ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR.

Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia și 15 de miliarde euro anual, prin investiții guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient acești bani.

Doar dacă cheltuim acești bani eficient avem garanția unei creșteri economice sustenabile pe termen lung”, a mai scris șeful Guvernului pe pagina de socializare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Urmărește declarațiile premierului în limba engleză:

Am transmis un mesaj clar investitorilor germani: acesta este Guvernul care va face reforme în Romania! În ceea ce privește investițiile străine schimbam strategia și devenim pro-activi. Ne vom bate pentru investiții pe piața internațională pentru că doar prin acumulare de tehnologie și know-how putem să accelerăm ritmul dezvoltării. Relația economică dintre România și Germania este una puternică și vrem ca aceasta să devină și mai puternică. Strategia pe care ne-am propus-o este de a crește progresiv alocările în direcția dezvoltării economice. Toate analizele arată că managerii au încredere în acest Guvern! Vom fi predictibili în orice decizie pe care o vom lua și ne vom respecta promisiunea pe care am făcut-o la preluarea mandatului, de a nu introduce taxe noi, iar acest lucru se reflectă inclusiv în PNRR. Avem perspectiva celor 76 de miliarde de euro de care România va beneficia și 15 de miliarde euro anual, prin investiții guvernamentale. Ne vom concentra să cheltuim eficient acești bani. Doar dacă cheltuim acești bani eficient avem garanția unei creșteri economice sustenabile pe termen lung. #RomaniiTrebuieSaStie

Publicată de Florin Cîţu pe Vineri, 25 iunie 2021

Vineri, premierul Florin Cîțu Cîţu a subliniat că ”prioritatea acestui Guvern o reprezintă investiţiile” și că ”nu dezvolţi o ţară alocând bani către asistenţă socială”.

Tot vineri am aflat cu toții că deficitul bugetar s-a redus față de anul trecut: Statul și-a mai recuperat din banii amânați, cheltuielile de personal au scăzut și investițiile au crescut.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇