Fiul miliardarul rus Machitski pleacă din Consiliul de Administraţie al Alro Slatina

Fiul miliardarul rus Machitski pleacă din Consiliul de Administraţie al Alro Slatina

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (ALR), cel mai mare consumator de energie electrică din România, a anunţat, luni, că Aleksandr Barabanov, Pavel Primakov şi Pavel Machitski şi-au dat demisia din Consiliul de Administrație al companiei.

Alro este deţinută de grupul rus VImetco, controlat de omul de afaceri Vitali Machitski. Fiul acestuia, Pavel Machitski, ocupă funcţia de director financiar adjunct la nivelul grupului şi este membru în CA la Alro Slatina, Vimetco Trading SRL şi Vimetco NV.

”Societatea va proceda in continuare pentru acoperirea pozitiilor vacante potrivit prevederilor legale corespunzătoare”, se arată în anunţul publicat la BVB.

ADVERTISING

Alro are 1,02 miliarde de lei capitalizare şi este controlată în proporţie de 54,2% de Vimetco.

La finalul anului 2018, în acţionariatul companiei au intrat şi fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, proprietarii Dedeman, prin vehiculul de investiţii Paval Holding (23,2%). Fondul Proprietatea (FP) deţine 10,2% din capitalul social.

De la începutul anului, acţiunile ALRO înregistrează o scădere de 27%, pe fondul unor tranzacţii de 5,9 mil. lei, arată datele BVB.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că trei companii şi două persoane fizice din Rusia, care alimentează financiar puterea de la Moscova, au fost identificate în România şi supuse sancţiunilor stabilite la nivelul Uniunii Europene, dar nu le-a dat numele.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇