Factura la gaze a germanilor va crește cu câteva sute de euro pe an

Factura la gaze a germanilor va crește cu câteva sute de euro pe an

Factura anuală la gaze a germanilor urmează să crească cu câteva sute de euro, pentru a le permite imporatorilor să acopere scumpirea cauzată de războiul din Ucraina, însă guvernul urmează să amortieze şocul gospodăriilor celor mai sărace.

Începând de la 1 octombrie, companiile vor putea să încaseze cu 2,4 mai mulţi eurocenţi pe kilowatt-oră de gaz, a anunţat luni organizaţia gestionarilor reţelei, Trading Hub Europe (THE).

Cu tot cu TVA, 2,4 eurocenţi pe KWh reprezintă 600 de euro în plus la factura anuală a unei familii cu doi copii şi un consum mediu de 20.000 KWh. Costul anual fără taxe incluse este de 480 de euro.

ADVERTISING

Această încasare suplimentară a fost implementată de guvern până la 1 aprilie 2024, cu scopul de a susţine importatorii şi distribuitorii de gaze naturale, care cumpără mai scump de pe piaţa mondială de când a început războiul rus din Ucraina, iar livrările ruseşti au scăzut.

Suma va fi recalculată din trei în trei luni. În vederea amortizării acestui şoc, ceea ce se plăteşte în plus ”trebuie şi va fi însoţit de un nou pachet de ajutoare", printr-o creştere a ajutoarelor acordate locuinţelor, a anunţat ministrul Robert Habeck.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Guvernul german "va găsi un mijloc" de a scuti această prelevare suplimentară de TVA, a dat el asigurări.

Germania a implementat deja ajutoare în valoare de 30 de miliarde de euro, prin reducerea prețurilor la pompă sau printr-un bilet de călătorie în valoare de nouă euro, foarte popular, care asigură călătorii cu mijloace de transport în comun sau cu trenuri regionale.

Această măsură urmează, însă, să fie oprită la sfârşitul lui august.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇