Eurostat: România, printre statele UE cu cel mai ridicat deficit guvernamental

Eurostat: România, printre statele UE cu cel mai ridicat deficit guvernamental

Deficitul guvernamental, conform datelor ajustate sezonier, s-a situat în trimestrul doi din 2021 la 6,9% din PIB în zona euro şi la 6,3% din PIB în Uniunea Europeană, iar România se află printre ţările cu cel mai ridicat nivel, arată datele publicate vineri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

 


În perioada aprilie-iunie 2021, deficitele au rămas la un nivel ridicat, deşi au scăzut comparativ cu primul trimestru din 2021. Reducerea deficitului vine în urma unui nivel mai ridicat al PIB-ului, în timp ce cheltuielile şi veniturile au crescut comparativ cu primul trimestru din 2021, apreciază Eurostat.

ADVERTISING

În trimestrul doi din 2021, aproape toate statele membre UE au continuat să înregistreze deficit guvernamental, excepţiile fiind Danemarca şi Luxemburg.
 


În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile date, cel mai ridicat deficit guvernamental în trimestrul doi din 2021 s-a înregistrat în Franţa (9,6% din PIB), Ungaria (8,5% din PIB), Spania (7,3% din PIB), Letonia (7% din PIB), Malta (6,9% din PIB) şi România (6,7% din PIB, faţă de 10,9% din PIB în trimestrul doi din 2020 şi 7% din PIB în primul trimestru din 2021).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇