eMag, Samsung, Altex și Flanco, amendate drastic de Consiliul Concurenței

eMag, Samsung, Altex și Flanco, amendate drastic de Consiliul Concurenței

Consiliul Concurenței a amendat patru companii cu 123 milioane de lei pentru că au făcut o înțelegere pe piața televizoarelor și telefoanelor mobile.

Este vorba despre SEROM (Samsung România), Dante International S.A. (eMag), Altex România S.R.L. și Flanco Retail S.A, care au fixat preţurile în perioada 2019-2021.

Iată şi amenzile:

  • Samsung - 75.441.655 lei
  • eMag - 20.311.427 lei
  • Altex - 21.376.113 lei
  • Flanco - 6.223.580 lei.

„Înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce a condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

ADVERTISING

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile.

Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații”, informează un comunicat al Consiliului Concurenţei.

Investigaţia a început în 2021 pe baza unor informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri între companii și practici concertate care împiedică, restrâng sau denaturează concurența pe piața românească, în special cele care stabilesc prețuri de cumpărare sau de vânzare sau orice alte condiții de tranzacționare.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Deciziile Consiliului Concurenței sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat.

ANAF pune în aplicare decizia de sancționare a autorității de concurență și execută amenzile.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇