„Drumul regelui” va fi modernizat cu fonduri europene

„Drumul regelui” va fi modernizat cu fonduri europene

Consiliul Judeţean Hunedoara anunţă că „Drumul Regelui” – DJ 707 Vaţa de Jos – Petriş (Arad) – va fi modernizat cu fonduri europene, iar valoarea proiectului depăşeşte 42 de milioane de euro.

Preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a semnat, vineri, contractul de finanţare cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest pentru acest obiectiv de investiţii care reprezintă o alternativă rutieră importantă la drumurile naţionale care leagă judeţele Hunedoara şi Arad. 

Proiectul depus de către UAT Judeţul Hunedoara, în calitate de lider de parteneriat, şi UAT Judeţul Arad, în calitate de Partener 1, beneficiază de o alocare în valoare totală de 208,6 milioane de lei (echivalentul a peste 42 de milioane de euro).  

ADVERTISING

„Drumului Regelui este o investiţie aşteptată de toată lumea. Am promis că vom moderniza acest drum, ne-am unit forţele cu vecinii din judeţul Arad şi iată că acest vis al nostru devine realizabil.

Drumul, odată reabilitat, va uni comunităţile din Arad şi Hunedoara, va fi o rută alternativă la drumurile mai aglomerate şi va scurta mult din timpii de deplasare.

Noua şosea de munte va contribui, cu siguranţă, şi la dezvoltarea Ţării Zarandului, în special a staţiunii balneare de la Vaţa de Jos, cunoscută pentru apele sale termale.

ADVERTISING

De altfel, toate aşezările din această parte a Ţării Zarandului pot avea beneficii majore de pe urma modernizării acestui drum cu o veche istorie”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara, Laurenţiu Nistor. 

În cadrul proiectului, vor fi reabilitaţi 17,1 km de drum judeţean, dintre care 13 km sunt pe teritoriul judeţului Hunedoara, vor fi realizate cinci parcări, precum şi o serie de lucrări care sporesc siguranţa rutieră.

La finalul lucrărilor de modernizare a DJ 707,  opt localităţi rurale vor fi interconectate direct sau indirect la reţeaua TEN-T, iar peste 6.000 de locuitori din zonă vor fi beneficiari ai investiţiei. 

ADVERTISING

Durata de implementare a proiectului este de 45 de luni şi are ca termen de finalizare luna aprilie 2028.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇