Cum arată Spitalul de Pediatrie Pitești, modernizat cu fonduri europene (Galerie foto)

Cum arată Spitalul de Pediatrie Pitești, modernizat cu fonduri europene (Galerie foto)
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Ambulatoriul şi unitatea de primiri urgenţe de la Spitalul de Pediatrie Piteşti au fost inaugurate, luni, după finalizarea lucrărilor de modernizare şi dotare realizate în cadrul unor proiecte cu finanţare europeană.

Valoarea proiectelor derulate de Consiliul Judeţean (CJ) Argeş, care a asigurat şi partea de cofinanţare, se ridică la peste 20 de milioane de lei.

Finanţarea europeană a fost realizată prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

"Este un moment important pentru Argeş, care coincide în mod fericit cu împlinirea a 40 de ani de când avem spital de pediatrie în Piteşti. (...) Mă bucur foarte mult să văd că avem şi o evoluţie în ceea ce priveşte dotarea, în ceea ce priveşte mijloacele pe care administraţia publică judeţeană le pune la dispoziţia celor care profesează actul medical. (...) În judeţul Argeş, una dintre priorităţi este sănătatea", a spus ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, la inaugurare.

La rândul său, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat importanţa amenajării şi dotării corespunzătoare a serviciilor de urgenţă.

"Avem nevoie de spitale moderne, avem nevoie de spitale sigure. (...) Unităţile de primiri urgenţe şi compartimentele de primiri urgenţe sunt unele dintre secţiile cele mai dificile într-un spital şi numărul celor care trec prin aceste secţii este unul imens. Organizarea acestor secţii este foarte importantă şi condiţiile pentru medicii şi asistenţii din aceste secţii este foarte important să le avem la un înalt nivel calitativ", a declarat Raed Arafat, potrivit unui comunicat transmis de CJ Argeş.

Spitalul de Pediatrie Piteşti are statut de spital regional şi deserveşte atât pacienţi din Argeş, cât şi din judeţele vecine.

ADVERTISING

Potrivit datelor prezentate de CJ Argeş, peste 25.000 de copii se prezintă anual la camera de gardă a unităţii medicale.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇