De ce să achiziționezi echipamente de muncă de la o unitate protejată?

De ce să achiziționezi echipamente de muncă de la o unitate protejată?

Știai că poți achiziționa prin parteneriat produse și servicii de la organizații cu statutul de Unitate protejată autorizată și că poți beneficia de unele facilități în urma acestui tip de parteneriat?

Unitățile protejate autorizate reprezintă entități de drept public sau privat cu gestiune proprie, în cadrul căreia sunt angajate minimum 3 persoane cu handicap, care reprezintă cel puțin 30% din numărul total al angajaților, iar timpul de lucru cumulat al acestora reprezintă cel puțin 50% din totalul timpului de lucru al tuturor angajaților, precum și orice formă de organizare, potrivit legii, aleasă pentru desfășurarea unei activități economice de către o persoană fizică deținătoare a unui certificat de încadrare în grad de handicap.

ADVERTISING

O astfel de unitate protejată autorizată este UtilDeco din Iași. UtilDeco oferă o serie de produse și servicii, inclusiv echipament de lucru. Cu o experiență de 13 ani, timp în care a produs peste 25.000 de echipamente de lucru pentru companii din întreaga țară, UtilDeco confecționează la comandă echipamente, pentru toate industriile, oferind servicii de personalizare și imprimare. Oferta este variată și include echipamente de lucru, uniforme, îmbrăcăminte de protecție. Poți alege din peste 800 de modele confecționate din materiale durabile și ai la dispoziție o paletă variată de culori.

ADVERTISING

Achiziționând echipament de lucru de la o unitate protejată autorizată îți poți evidenția imaginea unică a companiei tale, poți avea grijă de confortul angajaților și în același timp poți economisi. Conform legii, persoanele juridice din România cu peste 50 de angajați pot achiziționa produse și servicii oferite de unități protejate autorizate, pe bază de parteneriat, și le pot deconta în limita a 50% din salariul de bază minim brut.

Pe lângă facilitatea de decontare a cheltuielilor, dacă achiziționezi produse și servicii realizate prin activitatea persoanelor cu handicap angajate în unități protejate autorizate, vei contribui la susținerea acestor angajați, asigurându-le astfel un loc de muncă, și vei susține un model de business care contribuie la dezvoltarea comunităților locale.

ADVERTISING

Așadar, un parteneriat cu o unitate protejată autorizată îți va aduce beneficii atât ție, ca persoană juridică, prin posibilitatea de decontare a cheltuielilor și prin achiziționarea de produse de calitate, cât și societății și unităților protejate autorizate, prin susținerea angajaților proveniți din grupuri vulnerabile și prin susținerea acestui model special de business cu impact social.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇