Cum să alegi cel mai bun credit auto pentru tine

Cum să alegi cel mai bun credit auto pentru tine

Cu toţii ne dorim o maşină performantă şi sigură, atât pentru noi, cât şi pentru familia noastră. Dorinţa de a ne bucura de evoluţia tehnologică şi de noile modele de maşini pe care marii producători auto le scot la rampă, este absolut firească, astfel că vom încerca să descoperim cele mai bune metode de plată şi de procurare a maşinii dorite.

Leasing-ul, o soluţie la îndemâna tuturor

Fie că vrei o maşină mai mare pentru că familia ta s-a extins, fie că doreşti un model mult mai performant sau vrei chiar să îţi organizezi un parc auto, leasing-ul poate reprezenta cea mai bună variantă, potrivită multor profile financiare. Cel mai des adoptate metode de leasing sunt cele financiare şi cele operaţionale. 

ADVERTISING

Dacă intenţionezi să îţi procuri o maşină al cărei proprietar să devii  la finalul perioadei de leasing, atunci va trebui să adopţi leasing-ul financiar. Vei deveni proprietarul autoturismului după achitarea integrală a leasing-ului, respectiv ratele lunare şi valoarea reziduală a bunului respectiv.  În cazul în care intenţionezi să  foloseşti doar  temporar un automobil, atunci vei adopta leasing-ul operaţional, la finalul contractului autoturismul rămânând în proprietatea companiei. Rata unui contract de leasing operaţional se stabileşte în funcţie de rulajul anual şi de marja uzurii. Practic, vei plăti doar pentru ceea ce foloseşti, iar la finalul contractului vei returna maşina

ADVERTISING

De ce să adopţi un contract de leasing auto

Atunci când vrei să găseşti  varianta de creditare potrivită profilului tău financiar, leasing-ul poate reprezenta cea mai bună alegere. Dinamica contractului pe care îl vei semna, va depinde de valoarea autoturismului ales, dar şi de venitul tău lunar, astfel că raportându-te la aceste coordonate,  vei şti exact ce marcă de maşină îţi permiţi şi ce rată poţi acoperi lunar. În aceste condiţii, leasing-ul reprezintă cea mai bună variată de plată a unei maşini, atunci când nu beneficiezi de resurse financiare suficiente sau nu vrei să faci o plată unică consistentă.

ADVERTISING

Creditul auto pentru maşini

O altă variantă de plată a unei maşini, poate fi reprezentată de creditul auto. Acesta presupune stabilirea ratelor lunare, pe o perioadă de timp care te poate avantaja. De asemenea, un credit auto îţi va permite reducerea valorii ratelor lunare, prin plata unui avans, precum şi plăţile anticipate sau rambursarea sumei împrumutului. Un credit auto îţi dă şansa de a deveni proprietarul maşinii, imediar ce plăteşti prima rată.