Cristian Băcanu: Eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare. Am arunca mediul de afaceri în aer

Cristian Băcanu: Eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare. Am arunca mediul de afaceri în aer

Deputatul liberal Cristian Băcanu afirmă că PSD vrea să îşi fidelizeze propriul electorat pe seama unui subiect atât de delicat şi atât de important pentru mediul de afaceri precum este cota unică.

Acesta spune că eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare, precizând că mediul de afaceri ar fi aruncat în aer.

Băcanu susţine că eliminarea cotei unice ar duce la muncă la negru, la pierderea investitorilor şi la creşterea suplimentară a preţurilor.

”E regretabil că PSD vrea să îşi fidelizeze propriul electorat pe seama unui subiect atât de delicat şi atât de important pentru mediul de afaceri precum este cota unică. Din punctul meu de vedere şi sunt sigur că toţi colegii mei liberali sunt de aceeaşi părere, eliminarea cotei unice de impozitare este imposibilă cu PNL la guvernare.

Am arunca mediul de afaceri în aer când soluţiile sunt simple: să luptăm la modul real cu evaziunea fiscală şi să reformăm şi digitalizăm ANAF. La ce va conduce eliminarea cotei unice? Printre altele, la muncă la negru, la pierderea investitorilor şi la creşterea suplimentară a preţurilor”, a scris, marţi seară, pe Facebook, Cristian Băcanu.

PNL va rămâne loial antreprenorilor

Deputatul liberal crede că introducerea de noi taxe pentru mediul de afaceri ”este cea mai proastă idee”.

”Nu, nu putem lovi motorul României doar pentru că aşa doresc unii. Nu am niciun dubiu că PNL va rămâne loial antreprenorilor, celor care nu dorm noaptea ca să-şi menţină afacerile şi să îşi plătească angajaţii, celor care au ieşit din zona de confort pentru a face un pic mai mult şi că toate aceste idei trăsnite venite de la PSD precum eliminarea cotei unice vor rămâne la stadiul de declaraţie politică şi atât”, a mai scris Băcanu.

Acesta îi transmite lui Marcel Ciolacu că nu poate face ”orice pofteşte, este suficient ce a făcut la Comisia Juridică din Camera Deputaţilor”.

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat, marţi, că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se dacă toţi sunt “tâmpiţi şi numai noi suntem deştepţi”. El a menţionat că peste tot s-a schimbat sistemul de impozitare.

La rândul său, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că în cadrul negocierilor cu PNL s-a discutat despre cota unică de impozitare şi că o decizie în acest sens a fost amânată pentru anul viitor.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇