Cresc substanțial tarifele STB şi Metrorex de la 1 august

Cresc substanțial tarifele STB şi Metrorex de la 1 august
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Tarifele de la metrou şi STB cresc substanţial de la 1 august. În cazul STB, vorbim de mai mult decât o dublare a preţului unei călătorii.

Iată majorările: De la 1,3 lei la 3 lei la STB şi de la 2,5 lei la 3 lei la Metrorex.

În plus, Ministerul Transporturilor anunță că Metrorex și STB vor oferi bilete comune cu acces pentru 90 minute în rețeaua supraterană, dar și la metrou.

O călătorie cu metroul sau transportul în comun terestru va costa 3 lei, iar un bilet comun STB / Metrorex va fi 5 lei. Pentru suma de 5 lei, un călător va beneficia de o călătorie cu metroul și 90 de minute în transportul în comun terestru.

ADVERTISING

Un abonament de 24 de ore va costa 8 lei, iar abonamentul comun STB / Metrorex pentru 24 de ore va fi 14 lei.

Noutăți la abonamente

Noutatea la abonamentele de 24 și 72 de ore este că acestea vor fi valabile chiar 24 de ore de la momentul emiterii. Se elimină noțiunea de abonament „de zi” care, cumpărat la ora 18:00, de pildă, era valabil doar 6 ore din acea „zi”.

Ambele societăți introduc și opțiuni favorabile pentru companiile care doresc să își susțină angajații să folosească transportul în comun.

ADVERTISING

Vor exista abonamente de o lună, 6 luni și 12 luni. Prețurile lor vor fi de 80 de lei separat pentru fiecare dintre rețele (140 de lei în comun STB / Metrorex), 400 de lei (700 de lei în comun STB / Metrorex), respectiv 700 de lei (1200 de lei în comun STB / Metrorex).

Ambele companii oferă posibilitatea de recuperare a abonamentelor nominale în caz de pierdere. Titularii se pot prezenta cu actul de identitate, iar abonamentele vor fi emise din nou pe numele acestora.

Prețuri mult mai mari

Armonizarea tarifelor la transportul în comun din București implică și o creștere tarifară.

ADVERTISING

În cazul STB, aceasta este prima actualizare a tarifelor de călătorie din 2008. Iar la metrou, ultima ajustare a prețurilor a fost în 2014.

Totodată, potrivit estimărilor, încasările suplimentare generate de această măsură se vor reflecta direct în condițiile de călătorie - prin investițiile pe care cele două companii le vor putea efectua.

Atât ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Cătălin Drulă, cât și primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, îi încurajează pe bucureșteni să opteze pentru un transport în comun terestru și cu metroul.

La fel ca în toate capitalele europene, transportul public în comun reprezintă o soluție pentru degrevarea traficului și o alternativă mai puțin poluantă la traficul auto.

Pe 14 mai, directorul Societății de Transport București (STB) SA, Adrian Criț, spunea că i s-ar părea corect ca o călătorie cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul să coste 3 lei. Iată ce spunea Nicuşor Dan atunci despre majorarea tarifelor STB

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇