Consumul de bere în România a scăzut cu 10% de la declanşarea crizei COVID-19

Berarii României cer strategii de susținere pentru sectorul Horeca, după ce în lunile martie – mai 2020, sectorul local al berii a înregistrat o scădere de peste 10 procente față de aceeași perioadă a anului anterior.

Într-un comunicat de presă, aceștia anunță continuarea campaniei #SOSHoreca de susținere a sectorului ospitalității, sub umbrela #Reconnect.

Este TIMPUL SĂ NE #RECONECTĂM. Ne reconectăm cu familia și prietenii. Reconectăm comunitățile. Ne reconectăm cu barurile...

Publicată de Berarii României pe Joi, 16 iulie 2020

“Producătorii de bere observă cu îngrijorare situația din sectorul Horeca și, implicit, din industria berii. Primele luni ale anului nu au fost unele bune pentru industria berii, iar impactul cel mai puternic se va resimți în trimestrul al treilea al anului care, în mod obișnuit, este vârful de sezon pentru bere, dar care depinde mult de condițiile de operare din industria ospitalității.

De aceea este esențială implementarea programelor de investiții anunțate de autorități și a strategiilor de susținere pentru sectorul Horeca, inclusiv prin facilitarea extinderii teraselor pe spațiile publice, prin deciziile autorităților locale sau prin permiterea funcționării unor locații temporare de tip food trucks sau baruri mobile”

Julia Leferman, diector general Asociația Berarii României
ADVERTISING

Începând cu luna martie 2020, odată cu declanșarea pandemiei, s-a conturat o tendință nouă printre consumatorii de bere, prin creșterea cu 30% a preferinței pentru ambalajele de unică folosință, în detrimentul sticlei reutilizabile.

La nivelul primelor 5 luni din an, comparativ cu ianuarie – mai 2019, trendul descendent al sticlei reutilizabile este și mai accentuat (-45%) în raport cu sticla de unică folosință, care a crescut cu 36%.

Totodată, faptul că barurile și restaurantele și-au oprit activitatea timp de 2 luni și jumătate, a dus și la închiderea liniilor de bere la draft.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Chiar dacă începând cu 1 iunie terasele s-au redeschis, reluarea comercializării berii draft se petrece treptat, în concordanță cu măsurile de redeschidere etapizată a locațiilor Horeca.

Oricum, scăderea importantă înregistrată de segmentul Keg din primele luni va marca întregul an 2020, mai spun Berarii României.

Citește și:

Când se deschid restaurantele? Ministrul Economiei nu e optimist

Când se redeschid restaurantele și care sunt regulile. Ce spune ministrul Sănătății


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇