Comisia Europeană nu a aprobat nici până acum cererea 2 de plată din PNRR, trimisă de România încă din decembrie. Buba: Două jaloane din curtea lui Virgil Popescu

Comisia Europeană nu a aprobat nici până acum cererea 2 de plată din PNRR, trimisă de România încă din decembrie. Buba: Două jaloane din curtea lui Virgil Popescu

Comisia Europeana încă evaluează a doua cerere de plată din PNRR, în valoare de 2,8 miliarde de euro, iar o decizie finală încă nu a fost emisă, a anunțat miercuri Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, care astfel aduce o actualizare a unui comunicat transmis inițial marți.

„Precizam că o decizie finală din partea Comisiei Europene privind tranșa II încă nu a fost emisă. Dialogul constructiv dintre autoritățile române si Comisia Europeana pe cea de-a doua cerere de plata continuă”, transmite ministerul condus de liberalul Marcel Boloș.

ADVERTISING

În comunicatul remis ieri, ministerul preciza că România nu a îndeplinit două jaloane din cererea 2 de plată din PNRR, ambele din curtea Ministerului Energiei (condus de Virgil Popescu - PNL).

Jaloanele 129 și 133, în valoare de 143 de milioane de euro, sunt neîndeplinite, dar MIPE susținea că plata aferentă celei de-a doua tranșe din PNRR poate fi efectuată pentru valoarea rămasă de 2,67 miliarde euro. Ar urma ca diferența de 143 de milioane euro să fie efectuată după finalizarea procedurii de clarificare a termenilor de îndeplinire a condițiilor specifice jaloanelor 129 și 133, într-un interval de maxim șase luni, explica ieri MIPE.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Jaloanele cu probleme sunt:

  • Jalonul 129 - Semnarea contractelor pentru construirea unei capacități de electrolizoare noi de cel puțin 100 MW
  • Jalonul 133 - Semnarea contractelor pentru proiecte de cogenerare de înaltă eficiență pe gaz și încălzire centralizată

Comisia Europeană a prelungit deja de mai multe ori analiza cererii 2 de plată din PNRR-ul României (depusă din decembrie şi care trebuia aprobată din februarie).


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇