Ciucă cere, în două săptămâni, un plan la nivelul Guvernului: Să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei

Ciucă cere, în două săptămâni, un plan la nivelul Guvernului: Să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei

Premierul Nicolae Ciucă a cerut miercuri, în şedinţa de guvern, ca în două săptămâni ministerele să vină cu un plan de măsuri, astfel încât să fim un exemplu în ceea ce priveşte reducerea risipei la nivelul instituţiilor statului.

El a precizat că deciziile din noua ordonanţă abia adoptată sunt aliniate la intenţiile pe care Comisia Europeană le-a prezentat.

”Aşa cum am discutat în şedinţele de guvern anterioare, dincolo de aceste măsuri, este nevoie să luăm măsuri la nivel guvernamental, instituţional, pentru reducerea risipei. Au fost şi sunt discuţii pe măsuri concrete pentru a eficientiza consumul de energie electrică şi a reduce risipa”, a spus premierul, în deschiderea şedinţei Executivului.

ADVERTISING

Ciucă a cerut ca, peste două săptămâni, să privească un plan la nivelul Guvernului în ceea ce privește reducerea consumului de energie.

„Fiecare minister să-și ia măsuri astfel încât să putem să fim un exemplu în ceea ce privește reducerea risipei la nivelul instituțiilor statului”, a conchis Ciucă.

În weekend, premierul Nicolae Ciucă a făcut apel la populaţie să reducă risipa de energie electrică şi afirmă că s-a discutat în Guvern despre un sistem de penalităţi pentru cei care nu fac acest lucru, dar nu există o soluţie tehnică pentru aplicarea unei astfel de măsuri.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇