Cîțu vrea cel mult 5 membri de CA la companiile de stat: Am eliminat acea tâmpenie populistă, prin care nu mai puteau să acceseze capital

Cîțu vrea cel mult 5 membri de CA la companiile de stat: Am eliminat acea tâmpenie populistă, prin care nu mai puteau să acceseze capital

Premierul Florin Cîţu a afirmat, joi, că anul trecut a fost foarte greu, provocarea fiind să se menţină economia deschisă într-o perioadă de criză fără precedent.

 ”Au fost momente foarte dificile, pentru că, pe de o parte, voiam să menţinem capacitatea de producţie funcţională, pe de altă parte, cum plăteşti pentru capacitatea de producţie să rămână funcţională? Şi atunci am vrut să arătăm tuturor investitorilor (…) că avem un plan foarte bun de a redresa economia şi de a o scoate din această situaţie de criză”, a declarat Florin Cîţu, vorbind despre provocările anului 2020.

ADVERTISING

”I-am convins pe investitori anul trecut şi am reuşit să păstrăm ratingul României într-o perioadă dificilă, am reuşit să finanţăm un deficit la dobânzi din ce în ce mai mici, ceea ce a arătat încredere. Am reuşit să încheiem două emisiuni de succes către populaţie (...) oamenii au avut încredere în măsurile pe care le-a luat acel Guvern.

Confirmarea cifrelor a venit când am primit cifrele pentru tot anul trecut – estimarea în acest an – care au fost mai bune decât orice estimări ale oricărui specialist, chiar şi ale noastre. În trimestrul  IV anul trecut, când România trecea printr-un nou lockdown, România a avut cea mai mare creştere economică”, a adăugat premierul, precizând că actualul Guvern continuă aceste măsuri.

ADVERTISING

Cîţu consideră că ”acesta este cel mai important lucru pentru un guvern, să câştige încrederea investitorilor”.

”E foarte greu de câştigat această încredere, e foarte uşor de pierdut”, a punctat el.

”Am eliminat o tâmpenie populistă”

Totodată, premierul a mai afirmat că a eliminat ”tâmpenia populistă” prin care companiile de stat din România nu mai puteau să acceseze capital din piaţa de capital.

Eu am făcut o promisiune anul trecut şi nu a fost de campanie. În Guvern am aprobat proiectul de lege care s-a dus în Parlament pentru a elimina acea tâmpenie populistă adoptată anul trecut, în plină campanie electorală, de Parlamentul socialist, prin care companiile de stat din România nu mai puteau să acceseze capital din piaţa de capital, nu mai aveau acces la investitori. Cam asta încercau să facă”, a mai declarat premierul. 

ADVERTISING

Acesta a precizat că acea prevedere va fi eliminată pentru că ”avem nevoie de a reforma companiile de stat, avem nevoie de investitori străni, avem nevoie de investiţii”. 

”Nu putem să susţinem de la buget acest efort de reformă şi avem nevoie de tehnologie”, a mai declarat Cîţu, precizând că autorităţile şi mediul privat pot reforma economia. 

Cel mult 5 membri în CA

Totodată, premierul Cîţu a anunţat că va propune ca toate companiile de stat să aibă maximum cinci membri în Consiliul de Administraţie (CA).

”Voi propune să fie maxim cinci membri în Consiliul de Administraţie pentru toate companiile de stat”, a mai spus premierul Cîţu.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇