Ciolacu zice că nu va impozita nunțile și botezurile. Doar luxul, viciul și profitul excesiv. Ar putea să mai apară modificări

Ciolacu zice că nu va impozita nunțile și botezurile. Doar luxul, viciul și profitul excesiv. Ar putea să mai apară modificări

Premierul Marcel Ciolacu a lăsat să se înțeleagă că ar putea să mai apară modificări la proiectul de lege privind măsurile fiscale. El a mai dat asigurări că impozitarea cu 70% a veniturilor nejustificate nu se va aplica nunților și botezurilor și a explicat care a fost filosofia care a stat la baza introducerii de noi impozite. S-a urmărit supraimpozitarea luxului, viciului și profitului excesiv.

„Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări. Luni de dimineaţă, la ora 9:00, voi avea din nou întâlnire cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege”, a explicat Marcel Ciolacu, vineri, la Buzău, referindu-se la proiectul de lege privind noile măsuri fiscale pe care premierul îşi va asuma răspunderea.

ADVERTISING

Întrebat dacă intră şi nunţile şi botezurile sub incidenţa impozitării cu 70% din veniturile nedeclarate, Ciolacu a răspuns: „Nu sunt din venituri nedeclarate. Din venituri pe care nu le pot justifica”.

„Nu intră aici (nunţile şi botezurile – n.r.). În politică trebuie să îţi fie frică nu de ceea ce faci, trebuie să îţi fie frică de ceea ce se poate inventa că ai fi făcut sau ai fi vrut să faci. N-a avut nimeni în cap vreodată să impozite nunţile şi botezurile”, a completat preşedintele social-democraţilor, citat de news.ro.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Marcel Ciolacu a declarat, miercuri, că referitor la proiectul de lege de modificare fiscală, că iniţiativa legislativă îşi propune să stimuleze munca cinstită şi să descurajeze „portiţele de optimizare fiscală şi evaziune”.

De asemenea, „reducerea cheltuielilor statului este prima, urmată de creşterea colectării şi combaterea evaziunii fiscale.

Iar elementele-cheie ale proiectului sunt legate de supraimpozitarea luxului, viciului şi profitului excesiv şi, extrem de important, de asigurarea echităţii fiscale între contribuabili”, a mai precizat liderul PSD.

ADVERTISING

„Taxăm suplimentar profitul băncilor şi, mai ales, venim cu o nouă filozofie în cazul companiilor mari, care vor plăti un impozit de minim 1% din cifra de afaceri”, a spus Ciolacu.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇