Ciolacu laudă Pepsi pentru "o secvență de ADN românesc" și îi cere băuturi cu mai puțin zahăr, deși ar pierde bani la buget (Video)

Ciolacu laudă Pepsi pentru "o secvență de ADN românesc" și îi cere băuturi cu mai puțin zahăr, deși ar pierde bani la buget (Video)

Premierul Marcel Ciolacu a fost, miercuri, la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo, eveniment care marchează finalizarea unui proiect de investiţii în valoare de peste 100 milioane de dolari.

Şeful PSD spune că, prin tot ceea ce a făcut în aceşti 30 de ani de prezenţă pe piaţa locală, Pepsi ne-a demonstrat că, deşi este o companie americană, şi-a păstrat „permanent o secvenţă de ADN românesc” şi că „este modelul investitorului de calibru în economia românească”..

Are însă o solicitare: „Vă rog să vă concentrați pe băuturi cu mai puțin zahăr și către chipsuri cu mai puțină sare”.

ADVERTISING

Ciolacu s-a lăudat apoi că, împreună cu echipa de la comunicare, a făcut și un exercițiu să vadă cine își amintește costul băuturii, în copilărie: „Vreau să vă spun că eu mi-am amintit costul, era 2,50 lei sticla de Pepsi”.

Profit de 2000%

„Am lăsat spre final un lucru foarte important pentru mine și pentru Guvernul României, acela că dvs contribuiți ca să reducem deficitul comercial al țării.

Sunteți o companie care exportă producția de aici către alte 17 state din lume. Pentru toate acestea, nu pot decât să vă asigur de aprecierea și respectul meu!

ADVERTISING

Sigur, oricât de mult v-aș lăuda, cu certitudine nu veți uita și n-ați uitat faptul că Guvernul pe care îl conduc, cu actualul ministru al Finanțelor, suntem cei care am taxat suplimentar produsele care au conținut mare de zahăr. Sunt foarte conștient de acest lucru!

Deși cred că îl voi îndurera pe domnul ministru al Finanțelor, eu vă rog să vă concentrați pe băuturi cu mai puțin zahăr. Și, evident, către chipsuri cu mai puțină sare. Sunt convins că asemenea produse vor găsi în viitor cumpărători, deoarece consumatorii români devin tot mai atenți la impactul acestor produse asupra sănătății lor”, a adăugat Ciolacu.

ADVERTISING

Apoi, premierul a spus că își dorește ca, în scurt timp, să fie nevoit să constate că această măsură de impozitare suplimentară a produselor cu mult zahăr să nu mai aibă conținut și niciun impact bugetar.

„Și, pentru că vorbim de viitor, chiar dacă doriți public sau în particular, mi-aș dori să îmi spuneți și mie secretul creșterii de profit de anul trecut, de peste 2.000 la sută. Dacă ar mai fi 10 mari investitori cu asemenea profit, sigur, și vă spun că am făcut socotelile, bugetul meu de stat ar fi pe excedent, nu pe deficit!”, a conchis Ciolacu.

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu după participarea la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din Popești-Leordeni, Ilfov

Declarațiile premierului Marcel Ciolacu după participarea la deschiderea depozitului automatizat PepsiCo din Popești-Leordeni, Ilfov

Publicată de Marcel Ciolacu pe Miercuri, 10 iulie 2024

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇